faluis turizmus 1651159 960 720 kicsi

Módosítás várható, a hamarosan megnyíló VP6-6.4.1-16 - "Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása" pályázat feltételeiben jelentette be a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára csütörtökön, a "Borjog és bormarketing 2017" konferencián Budapesten. Kis Miklós Zsolt jelezte, hogy az agrárvállalkozások több lábon állását lehetővé tevő úgynevezett diverzifikációs pályázatnál lehatárolási probléma adódott. Eredetileg nem mezőgazdasági vállalkozások is indulhattak volna a pályázaton, ugyanakkor nekik a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) és a Versenyképes Közép-Magyarország operatív program (VEKOP) is adhat forrást, így ebből a pályázatból kizárják őket.

Ezáltal csak az agrár mikrovállalkozások pályázhatnak majd elsősorban egyéb, nem agrárcélok, például a falusi turizmus fejlesztésére, szálláshelyek bővítésére - ismertette az államtitkár. Kis Miklós Zsolt az MTI kérdésére elmondta: számtalan egyéb pályázati lehetőség lesz meghirdetve, idén március 31-ig még több mint 70 milliárd forint értékben.

Az államtitkár előadásában beszámolt a 2020-ig tartó Vidékfejlesztési Program február 21-i adatok szerinti állásáról. Tavaly szinte az összes pályázati felhívás megjelent, az 1300 milliárd forint mintegy 90 százalékára lehet pályázni és a források több mint harmadáról már döntés is született, valamint 25 pályázat zárult le mintegy 750 milliárd forint értékben.

A falusi turizmust fejlesztő pályázatról bővebben - itt!

Forrás: MTI

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.