szurkemarha

A Vidékfejlesztési Program keretében újabb két pályázati felhívást jelentetett meg a Miniszterelnökség, amelynek keretében az állattenyésztők 14 milliárd forintra, a növénytermesztők 3,8 milliárd forintra pályázhatnak.

A pályázatokkal a tárca az állattenyésztési és növénytermesztési ágazatban a genetikai állomány megőrzésével, fenntartásával foglalkozó gazdálkodókat kívánja támogatni.

Az állattenyésztők a 14 milliárd forint keretösszegű felhívás alapján az alacsony létszámú állatfajták esetében az eredeti tartási-, takarmányozási körülményekhez hasonló feltételek megvalósítására, valamint a genetikai állomány megőrzésére pályázhatnak. A 100 százalékos intenzitású támogatás a tenyésztőszervezet által elismert állatállományra vehető igénybe - tették hozzá.

Kiemelték: Magyarországon rendkívül fontos a ritka és veszélyeztetett növényfajták genetikai erőforrásainak és a mikroorganizmusoknak a megőrzése.

A Miniszterelnökség a növénytermesztési és kertészeti ágazatban dolgozók számára ezeknek a növényfajtáknak a felkutatására és megőrzésére nyújt a mostani felhívással 100 százalékos támogatási lehetőséget, 3,8 milliárd forint keretösszegben, a kötelezettségvállalás időtartama 5 év.

A közlemény szerint az állattenyésztési ágazatban érintett gazdák, illetve tenyésztők elsőként 2016. február 1. és 2016. február 28. között, a növénytermesztési és kertészeti ágazatra vonatkozó felhívásra elsőként 2016. április 1. és 2016. május 2. között kizárólag elektronikus úton nyújthatják be pályázatukat és kifizetési kérelmüket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) honlapján, a www.mvh.gov.hu weboldalon.

Ezt követően a következő év azonos időszakában lesz lehetőség másodszor pályázni.

A kötelezettségvállalás kezdete mindkét pályázati lehetőség esetében, a benyújtástól függően 2016. január 1. vagy 2017. január 1.

A felhívásokat részletesen a www.szechenyi2020.hu weboldal és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara gondozásában megjelent kézikönyvben lehet megismerni.

Forrás: MTI

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.