V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára bejelentette: a tárca a nyár végén, ősz elején pályázatot ír ki a vidéki örökség megőrzése és fenntartható fejlesztése témakörben. A pályázat keretében 5-7 milliárd forintot fordítanak a vidék örökségének megőrzésére, a források a LEADER-en keresztül lesznek elérhetők.

Várhatóan 2012. szeptember 1. és szeptember 31. között lesz benyújtható a templomfelújításokat is támogató "Vidéki örökség megőrzése..." pályázat. 

A 100%-os támogatást az 5000 főnél kisebb lakosszámú településen települési önkormányzat, települési kisebbségi önkormányzat, önkormányzati társulás, továbbá székhellyel, illetve telephellyel rendelkező non-profit szervezet, valamint egyházi jogi személy veheti igénybe.

A támogatás célja a vidéki térség településein a kulturális örökség fenntartása, helyreállítása, korszerűsítése, ezen belül a településkép és a környezet állapotának javítása, az épített, természeti és kulturális örökség és helyi identitás megőrzése, megújítása, és ezáltal a települések vonzerejének növelése.


A támogatás helyi és/vagy országos védelem alatt álló építmények külső és belső felújítására (pl. templom, középület), a természeti és a történelmi tájkép, valamint az azt alkotó táji elemek állapotának javítására valamint a helyi identitás fejlesztését és megőrzését, környezeti tudatosságot elősegítő akciók megvalósítására vehető igénybe.

A támogatást szabályozó rendelet

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.