A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat 3,8 milliárd forint felosztására tesz javaslatot, amelyet a vidéki közösségépítésre és hálózatépítésre adott az Európai Unió - mondta Mezőszentgyörgyi Dávid, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) főtitkára csütörtökön Lakiteleken.

A kiírás 2012. áprilisában várható és a pénzeket 2013. végéig kell lekötni, de legkésőbb 2014. végéig kell megvalósítani a projekteket - mondta a főtitkár a MNVH Tanácsának ülését követő sajtótájékoztatón.

Mezőszentgyörgyi Dávid hangsúlyozta: nem konkrét pályázatok lesznek kiírva, hanem a vidékfejlesztési stratégiába illeszkedő ötletekre lehet majd támogatást nyerni.

A beérkező projekteket a MNVH Tanácsának az elnöksége fogja elbírálni, majd előterjeszti az irányító hatóságnak, a minisztériumnak.

A főtitkár a tanácskozás két eseményét külön kiemelte: megalakultak a MNVH szakosztályai, amelyekben az agráriumot, az élelmiszer-feldolgozást, az agrár-környezetgazdálkodást, a sokszínű vidéket a vidéki diverzifikációt, valamint a LEADER-t és a helyi közösségek szervezését jelenítik meg.

Mezőszentgyörgyi Dávid fontosnak nevezte a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA és a MNVH közötti megállapodást, amely konkrét programok együttes finanszírozását és együttes működését fogja jelenteni.

V. Németh Zsolt, vidékfejlesztésért felelős államtitkár az MTI-nek elmondta: az MNVH az a vidékfejlesztés társadalmasítását szolgálja, hiszen a magyar vidék régen nem egyenlő a mezőgazdasággal és az élelmiszeriparral, így a vidékfejlesztés területén tevékenykedőket, az abban érdekelteket gyűjti össze. Agrárvállalkozóktól kezdve, polgármestereken, tanyakutatókon keresztül, geográfusok, tudósok, mindenki, aki a vidékért tenni akar és tenni tud, azokat fogja össze - tette hozzá.

V. Németh Zsolt jelezte: az MNVH tanácsára, mind a szakosztályokra számítanak a most formálódó közös agrárpolitika reformja kapcsán, valamint támaszkodni kívánnak a vidék szereplőinek a véleményére az ehhez kapcsolódó intézményrendszer kialakításakor is.

Forrás: elelmiszer.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.