Még összesen 33 milliárd forintos fejlesztési keret áll rendelkezésre a térségi LEADER egyesületeknek – mondta V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár Szabolcson, egy szakmai fórum előtt szervezett sajtótájékoztatón. A LEADER szervezetek összesen 830 célterület beruházásához kaphatnak támogatást, a rendezvények szervezésétől kezdve, nemzetközi kapcsolataik finanszírozásán át, a különböző vidékfejlesztési feladatokig.

Az államtitkár hozzátette: a minisztérium azt szeretné, ha a jövőben a gazdasági fejlesztéseket részesítenék előnyben az egyesületek.

V. Németh Zsolt elmondta: jelentős a LEADER egyesületek érdeklődése a támogatási lehetőség iránt. Ezt az is bizonyítja, hogy a legutóbbi határidőig olyan mennyiségű pályázatot adtak be, amit a számítógépes rendszer nem volt képes befogadni. A vidékfejlesztési tárca rendeletmódosítással lehetőséget teremt arra, hogy valamennyi elkészült pályaművet be lehessen nyújtani.

A sajtótájékoztatón az államtitkár szólt arról is, hogy ezekben a hetekben értékelik a mikrovállalkozások és a turizmus fejlesztésére beadott pályázatokat. A 7 milliárd forint összegű vállalkozás-fejlesztési keretre több mint 1200, míg a turisztikai 4 milliárdos keretre 1150 pályázat érkezett be. A Vidékfejlesztési Minisztérium vizsgálja annak a lehetőségét, hogyan lehet a tartalékkeretből növelni a pályázók támogatási keretét.

Az államtitkár hangsúlyozta: a pályázatok-elbírálását felgyorsították, az eddigi 14-16 hónap helyett fél éven belül döntenek, hogy a fejlesztési források minél hamarabb az érintettek rendelkezésére álljon. Minél előbb szeretnék lezárni az uniós támogatású pályázati lehetőségeket, hogy indíthassák az Új Széchenyi Terv programjait.

A jövő évi pályázatok közül az államtitkár megemlítette a fiatal gazdák támogatását, a tanyák, illetve a tevékenységüket bővítő agrárvállalkozások fejlesztési lehetőségeit, valamint a mezőgazdasági utak helyreállításának segítését. A pályázati lehetőségeket januártól március végéig folyamatosan írják ki.

A mezőgazdasági utak felújításánál megjegyezte, hogy az önkormányzatok és a gazdálkodók közösen pályázhatnak majd, s helyi építőanyagok felhasználásával, közmunkások segítségével tehetik rendbe a határban az utakat, megoldva a csapadékvíz-elvezetést is.


Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.