Új ügyfél-tájékoztatási rendszert élesít – A 75. OMÉK-on pedig már be is mutatja a közönségnek - a következő napokban a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). Első lépcsőben 37 ezer gazdálkodó tájékozódhat személyesen arról, miként áll támogatási kérelme, kifizetési igénylése stb. Jövő tavasszal már 250 ezer érintett lesz képes interneten keresztül lehívni a magára vonatkozó információkat és módosítani bizonyos adatait – jelentette be Palkovics Péter, az MVH elnöke mai tájékoztatóján.

Új ügyfél-tájékoztatási rendszert (EÜR) épített ki, és élesít holnaptól az MVH. Ennek lényege, hogy a mezőgazdasági ügyfél, vagy meghatalmazottja, vagy éppen a technikai segítséget nyújtó agrárkamarai tanácsadó egyszerűen és gyorsan legyen képes tájékozódni arról, hogy miként állnak a gazdálkodó különféle támogatással kapcsolatos pályázatai, kérelmei, igénylései. Ehhez az országos ügyfélkapun keresztül lehet csatlakozni, ezt követően az EÜR már személyre szabott oldalakon az adott gazdálkodóra vonatkozó adatokat nyit ki. A rendszert az MVH honlapján - www.mvh.gov.hu - lehet majd elérni az "Ügyfél-tájékoztatási rendszer" kiemelt pont alatt.

Ezekből többek között kiderül, mikor adta be az ügyfél a támogatási kérelmét, azt mikor bírálták el, mikor kötöttek vele szerződést, és mikor, hány forintot fizettek ki a megítélt összegből, de az is kideríthető, hogy mikor történt meg egy esetleges ellenőrzés, helyszíni szemle. Ez a lehetőség most egyelőre 37 ezer olyan ügyfél számára lesz elérhető, akik, amelyek valamiféle beruházási támogatást igényeltek. Ezt követően, az EÜR fejlesztésének második ütemében, de mindenképpen még az idén az összes EMVA-val kapcsolatos támogatással bővül a kör, aztán a harmadik, utolsó ütemben, 2012 első felében már 250 ezer gazdálkodó képes lesz megnézni a területalapú, egyáltalán az egységes kérelemben érintett támogatásokkal kapcsolatos aktuális helyzetét.

- Emellett legalább ilyen fontos az EÜR további használhatósági köre, mégpedig az adatok gyors, egyszerű módosítása, javítása, ellenőrzése – szögezte le Palkovics Péter. Az elnök úgy véli, hogy jelentősen felgyorsíthatja az MVH munkáját az EÜR. Az ügyfél ugyanis számos olyan adatot, információt önmaga képes lesz a rendszeren keresztül beszerezni, melyet eddig nem, vagy csak egy részét, de azt is csak hosszas utánajárással, telefonálással tudott. (2011 tavaszától működik a kibővített telefonos ügyfélszolgálat, melyhez csak az első félévben 140 ezren fordultak.) Így az ügyfél már felkészülve érkezhet ügyei további intézésére, nem kell időt, energiát és munkatársakat lekötni. Így az ügyfelet is kíméljük, nem utolsósorban pedig az MVH gárdája is képes lesz felszabaduló energiáit más munkákra fordítani.

Az EÜR eddigi fejlesztését és első lépcsős üzemeltetését az MVH saját büdzséje terhére végezte, külön forrásra nem volt szüksége – válaszolta kérdésre az elnök, hozzátette azonban, hogy a 2012 tavaszára felálló teljes rendszer már igényel egy új, nagy teljesítményű szervert, ami már 40 millióba kerül.

Forrás: szabadfold.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.