125 millió euró összegű hitelkeret-megállapodást írt alá a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) az Európa Tanács Fejlesztési Bankjával (Council of Europe Development Bank - CEB) – közölte az MFB. A hitelből fejleszthető célterületek között sorolja fel az MFB közleménye a vidékfejlesztést és a környezetvédelmet is.

Ezzel az összeggel együtt 535 millió euró hitelt vett fel a magyar bank a CEB-től 1998 óta, és ezzel együtt 446,2 millió euró a visszafizetendő hitel. A CEB a lehíváskor állapítja meg a kamatot. Az önkormányzati hiteleknél három év a türelmi idő és hosszabb a futamidő, míg a kis- és középvállalkozások esetében egy év a türelmi idő és rövidebb a futamidő – közölte a szóvivő.

Az MFB közleménye utal arra, hogy a CEB elsősorban a kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő és -megőrző projektjeit, a szociális bérlakásépítést, az egészségügyi, az oktatási és szakképzési infrastruktúra fejlesztését, hátrányos helyzetű városi térségek rehabilitációját, a környezetvédelmet, a vidékfejlesztést, valamint a történelmi örökség védelmét és felújítását támogatja a bank tulajdonosi körét alkotó 40 tagállamban.

A CEB  kizárólag állami intézményeken, vagy államilag garantált pénzintézeteken keresztül biztosít forrást a felsorolt célokra. A CEB források – más nemzetközi fejlesztési intézmények hiteleivel együtt – lehetővé teszik, hogy az MFB versenysemlegesen, a piacon elérhetőnél kedvezőbb kondíciójú finanszírozást biztosítson a KKV-szektor, az önkormányzatok és a lakóközösségek számára - hangoztatta a bank szóvivője.

Forrás: MTI, agromonitor.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.