A napokban jelent meg és lépett hatályba az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló támogatások igénybevételeinek általános szabályairól szóló rendelet módosítása. A változások leginkább a beruházási támogatást kapott gazdálkodókat érintik.

A módosítás alapján a beruházási támogatásoknál vis maior bejelentés mellett a megvalósítási határidőt a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal legfeljebb egy évvel meghosszabbíthatja.

Azok az MVH ügyfelek, akiknek a támogatási határozatuk 2011. március 4-e után emelkedik jogerőre, a megvalósítási határidőn belül a támogatási határozattal jóváhagyott elszámolható kiadások összegének legalább 80 %-át kötelesek teljesíteni. Az érintett gazdálkodók - gépberuházások kivételével - kötelesek a támogatási határozat kézhezvételétől számított 24 hónapon belül legalább a támogatási döntéssel jóváhagyott összeg 50 %-ával elszámolni.

Gépberuházások esetén a támogatási határozat kézhezvételétől számított legfeljebb 24 hónapon belül kötelesek teljesíteni a jóváhagyott elszámolható kiadások összegének legalább 80 %-át.

Építési beruházások esetében ezentúl 10 %-ról 20 %-ra emelkedik az adott támogatási határozat adott építési tételei vonatkozásában engedélyezhető munkanemek közötti belső költségátcsoportosítás mértéke.

A rendeletmódosítás hatályba lépését követően benyújtott kifizetési kérelmeknél a támogatási kérelem benyújtási időszak első napján hatályos Építési Normagyűjteményt kell alkalmazni. Amennyiben ez az Építési Normagyűjtemény nem tartalmazza az adott építési tételt, akkor az első olyan, a támogatási kérelem benyújtására nyitva álló időszakot követően hatályos Építési Normagyűjteményt kell figyelembe venni, amelyben az építési tétel szerepel. Engedélyköteles beruházások esetében a 200 000 eurónak megfelelő forintösszeg feletti támogatási igény esetében már a támogatási kérelemhez kell csatolni a jogerős építési engedély és a kiviteli tervdokumentáció hiteles másolatát. Az átváltáshoz használandó árfolyam a támogatási kérelem benyújtási évének január 1-jén érvényes, Európai Központi Bank által közzétett hivatalos középárfolyama.

Forrás: mvh.gov.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.