Az MVH közleménye szerint annak az ügyfélnek, aki/amely EMVA beruházási támogatás kapcsán kézhezvett támogatási határozata alapján engedélyköteles beruházást valósít meg, (amely engedély feltétele annak, hogy a beruházás üzemeltethető legyen, céljának megfelelően működhessen, illetve az ügyfél kifizetési kérelem benyújtásával kiadásaival elszámolhasson) megengedett a jogerős engedélyek megléte helyett az engedélyezési folyamat megindításáról igazolást benyújtania a rá vonatkozó megvalósítási határidőn belül.

Az utolsó kifizetési kérelemhez kell csatolni a művelet megvalósulását igazoló jogerős engedély(eke)t (pl.: használatbavételi, üzemeltetési, üzembehelyezési, forgalomba helyezési engedély stb.), mely engedély(ek)nek a korábbi szabályozás alapján jogerőre kellett emelkednie a megvalósítási határidőn belül.

A 2011. február 21-én hatályba lépett módosítást követően amennyiben az ügyfél kizárólag azért nem tudja a rá irányadó megvalósítási határidőn belül megvalósítani a műveletet, mert a művelet megvalósításához szükséges jogerős hatósági engedéllyel vagy engedélyekkel nem rendelkezik, de az annak/azoknak megszerzésére irányuló eljárást a rá irányadó megvalósítási határidő lejárta előtt megindította az arra hatáskörrel és illetékességgel rendelkező hatóságnál, úgy az ügyfél ezt megfelelő módon az MVH felé igazolhatja.

Ezáltal tehát az ügyfelek azon kötelezettsége változott, miszerint ha az irányadó megvalósítási határidőn belül nem rendelkeznek a művelet megvalósulását igazoló (általában hosszadalmas eljárás során beszerezhető) jogerős engedéllyel, de a határidőn belül az annak/azoknak megszerzéséhez szükséges hatósági eljárás megindult, úgy elegendő ezt a tényt igazolniuk, és – az eddigi szabályozáshoz hasonlóan – legkésőbb az utolsóként benyújtandó kifizetési kérelemhez a jogerős engedélyt csatolniuk.

Önmagában tehát az a tény, hogy a művelet megvalósulását igazoló engedély nem lett jogerős az irányadó megvalósítási határidőn belül, nem jelenti azt, hogy a beruházás határidőben nem valósult meg.

Amennyiben a művelet megvalósításához több engedély beszerzése szükséges, úgy valamennyi engedély iránti kérelem vonatkozásában meg kell indítani az azok megszerzésére irányuló eljárást. Amennyiben nem indítja meg, vagy megindította az eljárások valamelyikét, de azt nem igazolja, úgy az érintett rész vonatkozásában a megvalósítási
határidő eredménytelen elteltének jogkövetkezményeit (támogatási jogosultság megszüntetése, intézkedésben való jogosulatlan részvétel, egyes támogatások igénybevételéből történő kizárás) alkalmazza az MVH.

Továbbá a művelet megvalósításánának napja, akkor is, ha az MVH a benyújtott igazolást elfogadja, az eredetileg irányadó megvalósítási határidő (kettő vagy három év, a számításnál természetesen figyelemmel kell lenni a szabályszerűen és jóhiszeműen megindított közbeszerzési eljárás folytán a Vhr. 33. § (4) bekezdése alapján történő meghosszabbodásra is) utolsó napja.

Forrás: mvh.gov.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.