Hamarosan megnyílik a forrás a kistelepüléseken működő mikrovállalkozások beruházásaihoz. Akár induló vállalkozások is pályázhatnak majd!


Mikrovállalkozások fejlesztése

A pályázat segítségével műszaki berendezések és eszközök beszerzéséhez, ingatlanépítéshez és -korszerűsítéshez, valamint minőség- és környezetirányítási rendszerek bevezetéséhez igényelhetnek forrást a mikrovállalkozások.

A már megszokott feltételek szerint itt sem a teljes projektösszegre nyerhető el a támogatás: hátrányos helyzetű térségekben a teljes elszámolható kiadás 65 százalékára, egyéb esetben 60 százalékra lehet pályázni.

A pályázat kedvezményezettjei olyan cégek lehetnek, amelyek a kis- és középvállalkozásokról szóló törvény alapján mikrovállalkozásnak minősülnek, azaz 10 dolgozónál kevesebbet foglalkoztatnak, és az éves árbevételük nem éri el az 500 millió forintot. Fontos feltétel az is, hogy – mivel a vidékfejlesztési támogatás kizárólag az 5000 fő alatti településen, vagy 100 fő/km2 népsűrűség alatti területekre irányul - a vállalkozások ilyen területen kell, hogy megvalósítsák az érintett beruházásaikat.

A Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) tükörpályázatához képest jelentős könnyebbség, hogy a pályázó cégeknek nem kell legalább két lezárt üzleti évvel rendelkezniük, tehát induló vállalkozások is ringbe szállhatnak a forrásokért.


Turisztikai tevékenységek fejlesztése

A jelenlegi kiírás alapján támogatási kérelmet nyújthatnak be természetes személyek, mikro-, kis- és középvállalkozások, települési önkormányzatok, kisebbségi önkormányzatok, illetve önkormányzati társulások, nonprofit szervezetek és egyházi jogi személyek.

Támogatás vehető igénybe többek között a falusi turizmushoz kapcsolódó minőségi magánszálláshelyek és kapcsolódó szolgáltatások kialakítására, már működő szálláshelyek bővítésére, korszerűsítésére, akadálymentesítésére, szolgáltatásainak fejlesztésére, az ifjúsági turizmushoz kapcsolódó minőségi szálláshelyek és kapcsolódó szolgáltatások kialakítására, bővítésére, szálláshelyhez nem feltétlenül kötött minőségi és komplex agro- és ökoturisztikai szolgáltatások kiépítésére, bővítésére.

A támogatás mértéke a pályázótól és a megvalósítás helyétől függően 60 és 100% között mozoghat.



Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.