Több mint 95 millió forinttal támogatja a védett természeti területeken, barlangokban és azok felszíni védőövezetén elhagyott hulladék felszámolását a Vidékfejlesztési Minisztérium. A pályázat célja, hogy segítse azokat a programokat, amelyek az elhagyott hulladék felszámolását célozzák és megakadályozzák, hogy a folyamat megismétlődjön. A szaktárca a pályázat segítségével ösztönzi az elkülönített hulladék gyűjtésének bevezetését is, illetve a már kiépített rendszer fejlesztését a Nemzeti Park Igazgatóságok központjaiban, tájegységi irodáiban, ökoturisztikai létesítményekben, bemutatóhelyeken és szálláshelyeken.

A minisztérium a pályázaton forrást biztosít egyebek mellett az elhagyott hulladék összegyűjtésére, elszállítására, az érintett terület rehabilitációjára és azokra a tevékenységekre, amelyek arra irányulnak, hogy a terület hosszú távon tiszta maradjon.

A támogatásra közhasznú, vagy kiemelkedően közhasznú társadalmi szervezetek, alapítványok, közalapítványok pályázhatnak 2011. január 19-ig, összesen mintegy 95,5 millió forint értékben.

Előnyt élveznek azok a pályázatok, ahol a védett természeti területeken jelentkező hulladékok kezelésével kapcsolatos problémákra komplex módon, hosszútávon fenntartható megoldást kínálnak, azaz a megelőzés, tájékoztatás, feltérképezés, felszámolás, ellenőrzés, a területek utógondozása és a tájékoztatás, szemléletformálás egyaránt fontos szerepet kap.

Forrás: vm.gov.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.