A 2008., 2009-ben beadott és megvalósítás alatt álló nyertes pályázatok túlnyomó része 2010. második felében és 2011-ben valósul meg, akár három évvel a beadás után.

A pályázatok benyújtásakor csupán engedélyezési szintű tervdokumentációt kell benyújtani. A gyakorlatban a kivitelezés során a legtöbb esetben előre nem látható műszaki változtatásokra kerül sor, melyeket aztán az elszámolás során már nem lehet érvényesíteni. Nézze meg interjúnkat V. Németh Zsolt államtitkárral!


Életszerű, hogy a pályázók változtatási igénnyel élnének, ha ezt a rendszer kezelni tudná.  Az ÚMVP jelenlegi eljárásrendje nem képes kezelni ezeket az életszerű változtatási igényeket.  szemben az ÚMFT rendszer pályázataival, ahol ügyfél-/pályázóbarát módon egyszerűsített formanyomtatványokon, akár több alakalommal is lehetséges megvalósítási helyszín, vagy műszaki tartalom módosítás.

Az eljárásrend paródiája az a helyzet, amikor az MVH/LEADER HACS az eredeti helyszínrajzhoz képest néhány méteres módosítást (telekhatáron belül) megvalósítási hely módosításnak minősít jelenleg.

Nem tudja a rendszer kezelni azt a helyzetet sem, ha a pályázó anyagi lehetőségeinek bővülése fényében, a hatékonyság, gazdaságosság növelésére, 2-3 év elteltével úgy dönt, hogy nagyobb önerővel, az eredeti megítélt támogatást felhasználva, nagyobb kapacitást épít ki.  (pl. 3 vendégszoba helyett 6-ot alakít ki, nagyobb alapterületen)   Ez nem lehetséges – jelenleg ez a hivatalos válasz.

Miért ördögtől valóak az ilyen „hasznos” módosítások? Várható e változás e téren a jelenlegi eljárásrendben?

Nézze meg videoanyagunkat, amelyben V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára válaszol kérdéseinkre.

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.