Együttműködési megállapodást írt alá szerdán a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal a romániai Mezőgazdasági és Intervenciós Kifizető Ügynökséggel (APIA) Bukarestben. A dokumentumot Palkovics Péter, az MVH elnöke és Florin Marius Faur, az APIA vezérigazgatója látta el kézjegyével.

A két európai uniós mezőgazdasági támogatásokat kezelő intézmény között 2007 óta áll fenn gyümölcsöző együttműködési megállapodás. A román fél elismerő szavakkal illette a szakmai találkozókat, és nagyra értékelte a magyar fél nyitottságát az együttműködés meghosszabbítására. A jelentős eseményen Füzes Oszkár, bukaresti rendkívüli megbízott nagykövet, valamint Dr. Szabó József Andor mezőgazdasági attasé is részt vettek.

A megállapodás elsődleges célja az intézmények szakértői közötti szakmai tapasztalatcsere elősegítése. A szerződés értelmében a megbeszéléseken a felek meghatározott témaköröket tárgyalnak meg, úgymint a közvetlen kifizetések és ellenőrzésük, módszertani kérdések, bel- és külpiaci intézkedések, belső ellenőrzés, helyszíni ellenőrzés, pénzügyi és informatikai kérdések, felügyeleti tevékenység és kintlévőségek behajtása.

Nemrégiben a román-magyar közös kormányülésen, az agrárium területén tárgyalták az intézményi kapcsolatokat, amely miatt jelen megállapodás kiemelt fontossággal bír.

Forrás: mvh.gov.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.