Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett, rövid vágásfordulójú fás szárú energiaültetvények telepítéséhez nyújtott támogatással kapcsolatban rendkívül nagy az érdeklődés. Olvassa el, hogy mikorra várható a következő kiírás megjelenése.

A támogatás célja, hogy:
- a mezőgazdasági területeken sarjaztatásos fás szárú energiaültetvények telepítésével hozzájáruljon az élelmiszer-termékpályák stabilizálásához a nem élelmiszeripari növények termesztésére történő áttéréssel
- alternatív, a termőhelyi adottságokhoz igazodó kultúraválasztási lehetőséget biztosítson
- mérsékelje a szél- és vízerózió, illetve belvizek okozta károkat
- az energetikai célú faanyag biztosításával hozzájáruljon a megújuló energiaforrások minél szélesebb körben való használatának elterjesztéséhez
- mérsékelje az erdészeti potenciál túlzott energetikai célú használatára irányuló nyomást
- a betakarítási, telepítési műveletekkel foglalkoztatási lehetőséget biztosítson a vidéken élő, alacsony képzettségű munkaerő részére és hozzájáruljon a vidéki lakosság életszínvonalának javításához.

Eddig négy alkalommal került sor a pályázat meghirdetésére. Értesüléseink szerint a 2013. december 31-ig megvalósuló ÚMVP hét éves időtartamának jelenleg a felénél tart, amelyre vonatkozóan az ÚMVP félidőben történő kiértékelésének meg kell történnie. Mivel négy alkalommal már meghirdetésre került a jogcím és a félidei kiértékelés még folyamatban van, a jogcím következő megnyitásának időpontja 2011-re eshet.

Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.