Augusztus 15-én tartották a 2010-ben hazai és európai uniós támogatásból felújított simasági római katolikus templom felszentelését.  A templomot 1754-ben a Festetics család építtette újjá, a Festetics család kriptája is itt található.

Az egyházközség az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap vidéki örökség megőrzését támogató jogcíme keretben közel 21 millió Ft 100%-os vissza nem térítendő támogatást nyert. Nézze meg videoanyagunkat!


A kivitelezés 2010. áprilisában kezdődött és júliusban ért véget.  A felújítást megelőzően az országos műemlék templom állapota általánosan leromlott volt.  A templom tetőzete több helyen beázott, a falazat vakolata omladozott. Az akadálymentesítés nem volt megoldott, a templomkertben nem voltak pihenőhelyek kialakítva.  A felújítás során kicserélték a templom tetőszerkezetét, megoldották a vízelvezetést, vakolták és festették a templomot, pihenőhelyeket, napelemes információs táblát helyeztek el, kialakították az akadálymenetesítés feltételeit és a falu lakossága társadalmi munkában kőburkolatokat helyezett el a templomkertben.

A vissza nem térítendő támogatást elszámoló Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatallal eddig zökkenőmentes volt az együttműködés, az áprilisi kifizetési kérelem alapján, júliusban már megérkezett az első támogatás kifizetése.

A fejlesztés kapcsán szerzett tapasztalatokról Szabó Miklós plébános és Molnár László Simaság polgármestere beszél a videonyagunkban.

Pályázati szakértő: NLC Tanácsadói Csoport Kft., Dr. Badacsonyi Tamás

1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 18.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: 06-20-448-3684 vagy 06-20-910-9974

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.