Idén újra be lehet nyújtani támogatási kérelmet nem termelő mezőgazdasági beruházásokra az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) keretében. A tavalyi évhez hasonlóan 2010-ben is kizárólag elektronikus úton fogadja a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a kérelmeket június elseje és július 26-a között.



A tavalyi évben 664 darab kérelem érkezett a meghirdetett célprogramokra, ebből 34-et visszavontak a gazdálkodók. A legtöbb kérelem a természetes alapanyagú madárvédelmi berendezések célprogramra érkezett. A támogatás összes célprogramjára rendelkezésre álló kifizethető forrás több, mint 3,5 millió eurónak megfelelő forintösszeg.

Támogatási kérelmet a következő beruházásokra lehet benyújtani: mezővédő fásítás, sövénytelepítés, természetvédelmi és környezetvédelmi célú gyeptelepítés, rovarteleltető bakhát létesítése. Eszközbeszerzésre két jogcímen igényelhető a támogatás: természetes alapú kerítés és madárvédelmi berendezés létesítése.

Az intézkedés célja, hogy a Natura 2000 területeken illetve az EMVA AKG (agrár-környezetgazdálkodás) programba bevont területeken gazdálkodók olyan beruházásokat valósítsanak meg, amelyekkel növelik az általuk használt  terület természeti értékét, elősegítik a biodiverzitás fejlesztését, és elősegítik az Agrár-környezetgazdálkodási és a Natura 2000 támogatás feltételeinek betartását.

A támogatás igénylésének részletes feltételeit a 33/2008 (III.27) FVM rendelet tartalmazza.

Forrás: mvh.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.