Korábbi híreinkhez képest várhatóan csak egy-másfél hónap múlva lehet előleget igényelni az ÚMVP vidékfejlesztési projektjeinek nyertes pályázataihoz, holott a korábbi elképzelések szerint május 1-jétől lett volna erre lehetőség.  Gőgös Zoltán ,az FVM államtitkára még április elején jelentette be, hogy május 1-jétől egy hónapon keresztül előleg igényelhető az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program vidékfejlesztési projektek nyertes pályázataihoz. Az előleg az uniós támogatási összeg 20 százalékát érheti el. A tárca számításai szerint az előlegfizetés 70-80 milliárd forint összegű támogatást érinthet.

Gőgös Zoltán, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára közölte: az unióban a támogatási előleg fizetéséről szóló elképzelést ugyanis nemcsak az agrárügyekben illetékes szakmai apparátusnak kell jóváhagynia, hanem a versenyjoggal foglalkozónak is. Az EU-ban ugyanis a szóban forgó támogatást újként kezelik, ezért szigorúbb az eljárás.

Gőgös Zoltán aláhúzta: Magyarország nem tett le róla, hogy az ÚMVP vidékfejlesztési projektjeinek nyertes pályázataihoz finanszírozási előleget folyósítson. Az előfinanszírozás ugyanis gyorsabb indítást tesz lehetővé a kistelepülések beruházásainak elkezdésekor.

Forrás: FVM/MTI/GazdaságiRádió

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.