Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége és a MEFIT Alapítvány közös, nagyszabású figyelemfelhívó kampánya  az „Európai e-készségek Hét” („European  e-Skills Week”) keretében kerül megrendezésre.

Az izgalmas kampány a döntéshozók, a kis- és középvállalkozások, a diákok, valamint informatikai szakemberek figyelmét hívja fel azokra a lehetőségekre, melyeket az infokommunikációs technológiák révén kialakított tudásfejlesztés és az ezáltal elérhető gazdasági, munka-és karrierlehetőségek kínálnak. A figyelemfelkeltő kampány csúcspontja az „Európai e-készségek Hét” („European e-Skills Week)  lesz 2010. március 1-5. között, Budapesten.

A projekt elemeinek összeállításakor meghatározó szerepet kapott a MEFIT Alapítvány által kezdeményezett TITAN program cékitűzéseinek adaptálása. 2008 májusában a miniszterelnökkel, a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszterrel és az öt parlamenti párttal a MEFIT közös és nyilvános szándéknyilatkozatban kötelezte el magát egy foglalkoztatási és versenyképességi fókuszú IKT-felnőttképzési program, a TITAN Program kidolgozására és megvalósítására. A TITAN Program célkitűzése a különböző szintű e-készségek fejlesztése; a 2009-2013 közti időszakban összesen közel 1,2 millió ember – IKT-szakemberek, vállalkozók és általános munkavállalók - bevonása TITAN képzési programokba a 21. századi gazdaság és munkaerőpiac elvárásainak és tagolásának megfelelően.

A regionális eseménysorozat szervezésébe aktívan kapcsolódnak be az  IVSZ és a MEFIT régiós partnerei: a helyi iparkamarák, az Enterprise Europe Network (EEN), a Junior Achievement Magyarország (JAM) valamint a Tudományos, Hasznos, Emberi (THE) program szervezői.  Alapozva  a Kamarák és az EEN a vállalkozásfejlesztés, a K+F, a technológia- és innováció terén meglévő tudásbázisára és kiváló lokális kapcsolataira, a közreműködésükkel közösen szervezett rendezvénysorozat  egyaránt célozza meg a döntéshozókat, az IT-szakembereket, a kis-és középvállalkozókat valamint a diákokat, fiatalokat.

A rendezvénysorozat célja, hogy hosszú távú megállapodás szülessen az érdekelt szférák között a feladatokról és felelősségekről a magyar szürkeállomány és a versenyezni képes magyar nemzetgazdaság közös felvirágoztatása érdekében. Magyarország lehet az első olyan tagállam, ahol társadalmi szerződést fogadnak el a XXI. századi tudás támogatásáról.

Bővebben: www.ivsz.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.