A Regionális Operatív Programokban 2010-ben is kiírják a telephelyfejlesztés támogatását. Tavaly a kis- és középvállalkozások számára a telephely-fejlesztési pályázatot 17 milliárd forint kerettel hirdették meg - mondta Mosonyi Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség főigazgatója, a ROP irányító hatóságának vezetője.
Emlékeztetett arra, hogy a 2009. áprilisában a regionális gazdaságfejlesztés keretében meghirdetett pályázat során 40 milliárd forint támogatást igényeltek a pályázók. A múlt évi telephely-fejlesztési pályázaton támogatott projektgazdák 2.000 új munkahely létrehozását és további 15.000 megtartását vállalták három évig.

Mosonyi Balázs elmondta: a 2010. elején megjelenő újabb telephely-fejlesztési pályázatra 10 milliárd forintot különítettek el. A 2010. évi várható regionális pályázati kiírásokról a főigazgató elmondta, hogy a rehabilitációval foglalkozó intézményeknek is januárban jelentetnek meg pályázatot.

Újdonság lesz a turisztikai pályázatok között a vállalkozásoknak szóló kisösszegű támogatás, emellett a település rehabilitáció keretében a lelakott városrészek megújítására is lehet támogatást igényelni. Folytatódik az önkormányzatok számára a belterületi utakra, kerékpárutakra szóló pályázat.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tájékoztatása szerint a telephely-fejlesztési pályázat várhatóan 2010. február elején, március végén jelenik meg. A tervek szerint a pályázatokat áprilistól lehet majd beadni június-júliusig. Az ipartelepítési pályázat kiírását január végére, február elejére tervezik 10 milliárd forint keretösszeggel, amelyre 2010. márciustól lehet majd beadni a jelentkezéseket május-júniusig.

Forrás: Gazadasági Rádió/MTI

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.