A szociális és munkaügyi kormányzat becslése alapján mintegy 100 ezer főt fog érinteni hazánkban hosszabb - rövidebb időintervallumban a világgazdaságban érzékelhető recesszió foglalkoztatásra gyakorolt hatása. Az egyik legfontosabb cél a munkaerő-piac szempontjából annak megakadályozása, hogy a vállalkozások az átmenetileg feleslegessé vált munkavállalót elbocsássák.

A pályázat keretében a munkáltatók támogatást vehetnek igénybe a munkahely-megőrzés érdekében, ha az elbocsátással fenyegetett munkavállalót teljes munkaidőben megtartják.

A program célja, hogy elsősorban a munkahelyek megőrzésével, az ezzel összefüggő munka-szervezési intézkedésekhez kapcsolódó támogatásokkal, valamint az ehhez kapcsolódó munkaerő-piaci képzéssel járuljon hozzá az érintett munkavállaló munkahelyének a megtartásához alkalmazkodó képességének fejlesztéséhez.

A támogatásra rendelkezésre álló forrás: 5 950 millió Ft.

A program célcsoportja: a leépítési szándékkal veszélyeztetett munkavállaló

A pályázatok benyújthatóak: 2009. január 23. és 2009. november 5. között folyamatosan.

Pályázók köre: Mikro-, kis-, közép-, és nagyvállatok

A támogatás mértéke: bérek és járulékok 25-75 %-a,  1 évig

Támogatható tevékenységek köre:

Azok a munkáltatók nyújthatnak be pályázatot,

* amelyek foglalkoztatási kapacitásukat a gazdasági visszaesés következtében átmenetileg - legfeljebb egy év - nem tudják megtartani és ezt piacelemzéssel alátámasztják;
* amelyek az átmeneti gazdasági visszaesésből adódó foglalkoztatási nehézségeiket és az ezzel járó leépítési szándékukat az illetékes munkaügyi központhoz a pályázat benyújtását megelőzően, de legkorábban 2008. október elsejét követően bejelentették, de az erről szóló értesítéseket a munkavállalók felé még nem kézbesítették és vállalják, hogy támogatás igénybe vétele mellett, illetve munkaszervezési intézkedések bevezetésével leépítési szándékukat nem hajtják végre, vagy
* amelyek az átmeneti gazdasági visszaesés hatására létszámleépítésre kényszerülnének, de ennek mértéke nem éri el a Munka Törvénykönyve 94./A §. (1) bekezdés szerinti mértéket. Vállalják továbbá, hogy leépítési szándékukról a székhelyük/telephelyük szerint illetékes regionális munkaügyi központot a pályázat benyújtását megelőzően írásban tájékoztatják, és támogatás igénybe vétele mellett, illetve munkaszervezési intézkedések bevezetésével leépítési szándékukat nem hajtják végre.
* amelyek vállalják, hogy projektjük teljes időtartama alatt a projekt kezdetekor meglévő átlagos statisztikai állományi létszámukat megőrzik.

A támogatás mértéke:

* 3 és 50 fő közötti átlagos statisztikai állományi létszám (2008) esetén: 75 %, de maximum a minimálbér 150 %-a.
* 51 és 250 fő közötti átlagos statisztikai állományi létszám (2008) esetén: 50 %, de maximum a minimálbér 150 %-a.
* 250 fő fölötti átlagos statisztikai állományi létszám (2008) esetén: 25 %, de maximum a minimálbér 150 %-a.

25% előleg igénylésére van lehetőség!

Bővebben

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.