rsz businessA szerda éjjel megjelent Magyar Közlöny alapján közel 300 milliárd forint került átcsoportosításra a költségvetésből gazdaságvédelmi célokra. Legtöbbet a Pénzügyminisztérium, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium kapta, mindkét esetben nagysikerű 2020-as vállalati beruházási programok folytatására.  

  • A legnagyobb tételt, 80 milliárd forintot a Pénzügyminisztérium kapta nagyvállalati beruházási támogatások finanszírozására.
  • Újabb 70 milliárd forinttal növekszik a Külgazdasági és Külügyminisztérium „koronavírus-járvány következtében szükségessé vált versenyképesség-növelő támogatás” kerete.  Bővebben a támogatásról itt
  • 47,7 milliárd forinthoz jutott a külügy a külgazdasági fejlesztési célelőirányzatra.
  • 35 milliárd forintot szintén a külügy kapott a határon túli gazdaságfejlesztési programok támogatására.
  • 18 milliárd forintot juttat a kormány a Miniszterelnökség Egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházások jogcímére, felhalmozási célú kiadásokra.

A HEPA által felügyelt Nemzeti Exportvédelmi Programhoz további 50 milliárd forintnyi forrást tervez rendelni a kormány. A határidő azonnal, így az 50 milliárd forinttal fog megemelkedni a Külpiaci Növekedési Támogatás keretösszege.

 

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.