solar power solar panels photovoltaics panels

Megjelent 7,3 milliárd forintos keretösszeggel a hazai zöld gazdaság kapacitásainak fejlesztését támogató felhívás. A pályázatok 2020. augusztus 31-től nyújthatók be - tájékoztatta Varga Mihály pénzügyminiszter az MTI-t.

 

A nyertes vállalkozások a 20 és 400 millió forint között elnyerhető támogatást egyebek mellett új eszközök beszerzésére, technológiai rendszerek kialakítására, infrastrukturális és ingatlan beruházásra fordíthatják - részletezte a pénzügyi tárca vezetője.

A kkv-k támogatása most a koronavírus-válságban különösen fontos, munkahelyeket teremthet, segíthet a magyar gazdaság versenyképességének fenntartásában, és hozzájárulhat ahhoz is, hogy Magyarország megőrizhesse a gazdasági növekedésben elért élvonalbeli helyét az Európai Unióban - szögezte le Varga Mihály. A kormány a környezetvédelmi célok mellett a magyar mikro-, kis- és középvállalkozásokat is segíteni kívánja a zöldgazdasághoz kapcsolódó beruházásaik támogatása révén - tette hozzá a tárcavezető.

A Gazdaságvédelmi és innovációs program (Ginop) keretében megjelent konstrukció segíti az önálló termékek fejlesztését és a beszállítói értékláncban előre lépni képes feldolgozóipari vállalatokat, amelyek a zöldgazdasághoz kapcsolódó fejlesztések ipari, gyártói oldalát képviselik. A megvalósuló fejlesztéseken keresztül növekszik a korszerű infrastruktúrával ellátott telephelyek használata, javul a technológiai fejlettség, az eszköz- és tőkeellátottság a kapcsolódó iparágakban működő vállalkozások körében - ismertette Varga Mihály. Mindez hozzájárul a magasabb termelékenység, a magasabb hazai hozzáadott érték eléréséhez, valamint elősegíti az ipari tevékenységek környezetkárosító hatásainak csökkentését is - húzta alá a tárcavezető.

Forrás: kormany.hu

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.