logistics 3382013 640

A Gazdaságvédelmi Akcióterv következő lépéseként a Külgazdasági és Külügyminisztérium a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség közreműködésével közel 23 milliárd forint keretösszegű Külpiaci Növekedési Támogatás című programot indít a kis-, közép- és nagyvállalatok által külföldön megvalósítandó termelő beruházásokra. 

A kedden bejelentett program célja a magyar vállalatok támogatása, amelyek már komoly teljesítménnyel, eredményekkel jelen vannak távoli országok exportpiacain, annak érdekében, hogy fizikai jelenlétet is létrehozhassanak. Az exportteljesítményük további növekedése érdekében a gyártási tevékenységük megalapozását, vagy a gyártási tevékenységük egy részét az adott ország piacán való végrehajtását célozza a támogatás.

A Külpiaci Növekedési Támogatás olyan projekteket kíván támogatni, amelyek

  • a Kedvezményezett által alapított, a célországokban gazdasági tevékenységet végző új leányvállalat, vagy fióktelep, vagy vegyesvállalat létrehozásán keresztül megvalósítandó beruházás megvalósítására,
  • vagy a Kedvezményezett meglévő leányvállalata, vagy fióktelepe, vagy vegyesvállalata az igénybe vehető támogatási jogcímek támasztotta feltételeknek megfelelő fejlesztésére

irányulnak oly módon, hogy a projektcégben a Kedvezményezett többségi tulajdonhányaddal és meghatározó irányítási jogokkal rendelkezzen. 

A pályázaton legalább 280 000 000 Ft és legfeljebb 3 000 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatás igényelhető.

A pályázat keretében támogatás igényelhető többek között kutatás-fejlesztési projektekre, építési beruházásra, eszközbeszerzésre, immateriális javakra, megújuló energiatermelésre. 

A pályázatok benyújtására 2020. augusztus 25-től nyílik lehetőség. 

A pályázat benyújtásának (postára adásának) határideje az 1. értékelési szakasz esetében 2020. szeptember 25., 23:59 óra, a 2. értékelési szakasz esetében: 2020. november 25., 23:59 óra.

Regisztráljon előminősítésre alább!

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.