1280px Hotel room renaissance columbus ohio

Újabb gazdaságvédelmi intézkedéssel segíti a kormány a turizmust, ezúttal panziók építésére pályázhatnak a vállalkozások 1,8 milliárd forintos keretösszegben. 

A pest megyei vállalkozások és önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok most a program keretében 60 és 300 millió forint közötti támogatást igényelhetnek, amelyből lehetőség van új panziók építésére és a működtetéshez szükséges eszközök beszerzéséreinformatikai és infrastrukturális beruházásokra. A támogatási kérelmeket 2020. szeptember 15-től nyújthatják be majd a pályázók.

Mivel a turizmus egyike a koronavírus által leginkább sújtott ágazatoknak, ezért a kormány a gazdaságvédelmi intézkedéseken keresztül eddig több mint 300 milliárd forinttal segítette a turisztikai cégeket. A turizmus teljesítménye 2010 óta évről évre rekordokat döntött, a járvány miatt azonban leállt az ágazat oly módon, hogy májusban a vendégforgalom 93 százalékkal zuhant vissza - értesült a vg.hu. A támogatásról szóló bejelentést tevő Varga Mihály pénzügyminiszter kiemelte, hogy Pest megye az uniós előírások miatt a hasonló fejlettségű megyékhez képest kevesebb uniós fejlesztési forráshoz jut hozzá, ezért a kormány 2021-ig 80 milliárd forint támogatást nyújt hazai forrásból a térség fejlesztéseire.  Regisztráljon előminősítésre alább!

Forrás: vg.hu, MTI

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.