solar panel 2889317 640

Második alkalommal hirdeti meg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a METÁR-tendert a megújuló energiaforrásból termelt villamos energia támogatására. A pályázatra – amely során zöld prémium típusú támogatás szerezhető – 2020. szeptember 15-től 2020. október 15-ig nyújthatók be a kérelmek.

A rendkívül sikeres első METÁR-tender tanúságai alapján a pályázatot idén két kategóriában írja ki a Hivatal. Az eredményeket igazolja az is, hogy a második kiírásban emelkedik a meghirdetett energiamennyiség, évi 800 millió forint új támogatás osztható ki, 390 GWh áramtermelésre – hangsúlyozta Horváth Péter János, a MEKH elnöke a mekh.hu közlései alapján.

Az 1 MW alatti esetben évi 40 GWh energiamennyiség osztható ki. A nagyobb kategória bővül a korábbi kiíráshoz képest, így már akár 49,99 MW kapacitásig nyújtható be kérelem megújuló energiát hasznosító erőmű támogatására. Az 1 MW és 49,99 MW közötti kategória pályázói részére évente 350 GWh megtermelt energia után adható támogatás. 

Az azonos tulajdonosi körhöz tartozó cégcsoportok által elnyerhető maximálisan támogatható energiamennyiség a kisebb kategóriában 15 GWh/év, a nagyobbak esetében 175 GWh/év. A projektek megvalósításának határideje változatlanul három év.

A pályázati dokumentáció kizárólag elektronikus úton, az erre a célra szolgáló ÁNYK űrlapon nyújtható be.

A kiírás részletei itt érhetőek el.

Forrás: mekh.hu

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.