money euro 100 eur package

Több tízmilliárd forint felszabaduló tőkét fordíthatnak a bankok hitelezésre az MNB új konstrukciója keretében. Az jegybank döntése szerint a bankok akár 2 százaléknyi tőkekövetelmény-kedvezményt is kapnak a kis- és középvállalkozói (kkv) beruházásokat és működést ösztönző NHP hajrá program keretében kihelyezett hiteleik után - értesült a portfolio.hu.

Ez a lehetőség az elkövetkezendő 3 évben fog rendelkezésre állni a jegybank vállalásainak eredményeként. Feltétele, hogy a kedvezmény mértéke nem haladhatja meg a hitelezési, piaci és működési kockázatok kapcsán meghatározott teljes kockázattal súlyozott kitettségérték 1 százalékát.

Az MNB emellett az általa tavaly februárban elindított Növekedési kötvényprogramhoz (Nkp) kötődően, a vállalati kötvényfinanszírozás további élénkítése és az egységes banki tőkeképzés érdekében is felügyeleti támogató megoldásról határozott - közli a portfolio.hu. Eszerint az MNB a tőkemegfelelés felülvizsgálata során az Nkp-s kötvényportfólióra meghatározott tőkekövetelményt az uniós szinten elfogadott sztenderd kockázati súlyokkal számított szintben fogja maximalizálni.

Az MNB felügyeleti lépései újfent ösztönzésként értékelhetőek a jegybanki NHP hajrá és Nkp programokhoz kapcsolódóan. Előbbi révén a kkv-k új beruházásainak és működésük támogatását tűzte ki célul idén áprilisban, a bankok által - a hitelkérelemtől számított 2 héten belül - maximum 2,5 százalékos kkv-hitelek nyújtásával. Az Nkp esetében pedig a jegybank 450 milliárd forint keretösszegben vásárolhat nem pénzügyi vállalkozások által kibocsátott jó minősítésű kötvényeket. 

Forrás. portfolio.hu

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.