money euro 100 eur package

Több tízmilliárd forint felszabaduló tőkét fordíthatnak a bankok hitelezésre az MNB új konstrukciója keretében. Az jegybank döntése szerint a bankok akár 2 százaléknyi tőkekövetelmény-kedvezményt is kapnak a kis- és középvállalkozói (kkv) beruházásokat és működést ösztönző NHP hajrá program keretében kihelyezett hiteleik után - értesült a portfolio.hu.

Ez a lehetőség az elkövetkezendő 3 évben fog rendelkezésre állni a jegybank vállalásainak eredményeként. Feltétele, hogy a kedvezmény mértéke nem haladhatja meg a hitelezési, piaci és működési kockázatok kapcsán meghatározott teljes kockázattal súlyozott kitettségérték 1 százalékát.

Az MNB emellett az általa tavaly februárban elindított Növekedési kötvényprogramhoz (Nkp) kötődően, a vállalati kötvényfinanszírozás további élénkítése és az egységes banki tőkeképzés érdekében is felügyeleti támogató megoldásról határozott - közli a portfolio.hu. Eszerint az MNB a tőkemegfelelés felülvizsgálata során az Nkp-s kötvényportfólióra meghatározott tőkekövetelményt az uniós szinten elfogadott sztenderd kockázati súlyokkal számított szintben fogja maximalizálni.

Az MNB felügyeleti lépései újfent ösztönzésként értékelhetőek a jegybanki NHP hajrá és Nkp programokhoz kapcsolódóan. Előbbi révén a kkv-k új beruházásainak és működésük támogatását tűzte ki célul idén áprilisban, a bankok által - a hitelkérelemtől számított 2 héten belül - maximum 2,5 százalékos kkv-hitelek nyújtásával. Az Nkp esetében pedig a jegybank 450 milliárd forint keretösszegben vásárolhat nem pénzügyi vállalkozások által kibocsátott jó minősítésű kötvényeket. 

Forrás. portfolio.hu

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.