business 1989126 960 720

A magyar tulajdonú vállalatok részvétele az egészségpiacon elenyésző, ezért indított a kormány ötvenmilliárd forintos kerettel támogatási programot az egészségügyi gyártókapacitások fejlesztésére - közölte Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára.

Az államtitkár elmondta, a Magyarországon forgalmazott egészségügyi termékeknek mindössze 18 százalékát gyártják itthon, míg egyes nyugat-európai országokban ez az arány akár a 70-80 százalékot is eléri. Továbbá Gion Gábor hozzátette, hogy legalább azt el kell elérni, hogy a különböző veszélyhelyzetek esetén a kritikusnak ítélt egészségügyi termékekből önellátó legyen az ország. Ennek meghatározásakor az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlását veszik figyelembe, s a támogatást is elsősorban ezen termékek gyártóinak szánják. A támogatásból többek között meglévő gyártók bővíthetik kapacitásaikat, de zöldmezős beruházásként teljesen új kapacitások kiépítése is létrejöhet.

A pontos összeghatárokat még nem határozták meg, de a nyár végére - amikor várhatóan a pályázat megjelenik - ez is tisztázódik, de az biztos, hogy nem akarják "elaprózni" a támogatást - részletezte az államtitkár.

Forrás: kormany.hu

 

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.