loan 4521119 960 720

Kamatmentes hitelt kaphatnak a mikro-, kis- és közepes vállalkozások az MFB Pontokon, akár 300 millió forint értékben. Az uniós forrású Mikro-, Kis- és Középvállalkozások Technológiai Korszerűsítése Célú Hitelprogram júniustól a válság hatásainak kivédésére is szolgál, vagyis likviditás- és forgóeszköz finanszírozásra is felvehető a beruházási célok mellett nulla százalékos kamattal - írja a Világgazdaság.

 

A Mikro-, Kis- és Középvállalkozások Technológiai Korszerűsítése Célú Hitelprogram (GINOP-8.3.5-18) átdolgozása során a még rendelkezésre álló, közel 137 milliárd forintos keretösszeg felét erre a célra különítették el, így ötéves futamidővel vehető fel tulajdonképpen szabad felhasználásra a kölcsön, amelynél a nulla százalékos kamatterhek mellett csak a tőkét kell törleszteni. A keret másik fele továbbra is beruházási célra vehető fel, itt a futamidő akár hét év is lehet, az igényelhető legnagyobb összeg 150 millió forint, a kölcsön pedig ugyanúgy kamatmentes. A rendkívül kedvező konstrukció az uniós támogatási feltételrendszernek megfelelően érhető el, vagyis a közép-magyarországi régió (Pest megye és Budapest) vállalkozásai kivételével bármely mikro-, kis- és közepes vállalkozás igényelheti az MFB Pontok országos hálózatában. Az érintett vállalkozások számára ez a legolcsóbb finanszírozási lehetőség, amely a működés fenntartására, a válságból való kilábalásra ugyanúgy felhasználható, ahogy a felkészülésre a válság utáni technológiai versenyre is.

A kedvező konstrukció része a Magyar Fejlesztési Bank és az MFB Csoport válságkezelő- és gazdaságélénkítő programjának. Az állami pénzintézeti csoport teljes programja 1500 milliárd forintos, amelyben az induló cégektől a legnagyobb vállalkozásokig minden gazdasági szereplő megtalálhatja a számára megfelelő finanszírozási formát. A program célja, hogy a hitel, tőke- és garanciaprogramok mentőövet nyújtsanak a bajba jutott cégeknek, ugyanakkor fontos a fejlesztések, beruházások, jelentős méretű projektek megvalósításának ösztönzése is.

Az MFB válságkezelő- és gazdaságélénkítő termékei már igényelhetők a Magyar Fejlesztési Banknál és a programjaiban részt vevő pénzintézeteknél, a részletekről a www.mfb.hu oldalon érdemes tájékozódni.

Forrás: vg.hu

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.