paísaje

Magyarországi vállalatok számára péntektől újabb pályázati lehetőség nyílik meg 25 milliárd forintos keretösszegből határon túli beruházások támogatására – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az Országgyűlésben.

Azok a magyarországi vállalatok, amelyek a határon túli területeken beruházásokat hajtanak végre, összesen egy összegben 800 ezer eurónyi támogatást kaphatnak, ha ezzel magyarországi és határon túli munkahelyeket védenek meg. A támogatás a beruházott összeg hatvan százalékát érheti el.

A miniszter megerősítette: jövőre is folytatódnak a határon túli gazdaságfejlesztési programok, a Vajdaságban, Kárpátalján, Erdélyben és Székelyföldön, Muravidéken és Drávaszögben is számíthatnak a helyi magyar vállalkozások arra, hogy a magyar kormány támogatni és segíteni fogja fejlesztéseiket és beruházásaikat.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt négy évben több mint 55 ezer határon túli magyar vállalkozást támogattak 129 milliárd forint értékben, magyar költségvetési forrásból, aminek köszönhetően 236 milliárd forintnyi beruházás jött létre. Ezek a beruházások megerősítik a határon túli magyar közösséget, és az adott ország gazdaságát is, ezzel hozzájárulva a kétoldalú kapcsolatok sikeréhez – emelte ki.

Forrás: MTI

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.