tn orig2

A miniszterelnök ötpontos gazdaságvédelmi intézkedést jelentett be, amelyet hétfőn indít a kabinet. Az intézkedések között szerepel bérköltségek átvállalása, 450 milliárdos támogatás beruházásokra, a kiemelt ágazatok újraindítása, kamat- és garanciatámogatott hitelek biztosítása, valamint a 13. havi nyugdíj visszaépítése

 A cél az, hogy amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyi munkahelyet hozzunk létre - mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfői sajtótájékoztatóján. A miniszterelnök tájékoztatása szerint három ütemben hajtják végre az új gazdaságvédelmi akciótervet, melyből ma megindul a második szakasz.

Az akcióterv az alábbi öt pontból tevődik össze.

  1. A kormány a munkahelyek megőrzése érdekében, rövidített munkavégzés esetén átvállalja a bérköltségek egy részét.
  2. A kormány 450 milliárd forinttal támogatja a beruházásokat.   A kormányfő közölte: az intézkedés a munkahelyteremtést szolgálja a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetben.
  3. A kiemelt ágazatokat újra kell indítani, ideértve a turizmust, az egészségipart, az élelmiszeripart, a mezőgazdaságot, az építőipart, a logisztikát, közlekedést, illetve a film- és a kreatív ipart.
  4. A vállalatok finanszírozására kamat- és garanciatámogatott hiteleket biztosít a kormány magyar vállalatok számára, több mint 2000 milliárd Ft értékben.
  5. A kormány négy részletben visszaépíti a 13. havi nyugdíjat.  2021 februárjában a januári nyugdíjon felül a nyugdíjasok egyheti juttatást fognak kapni. Ezt történik majd 2022-ben, 2023-ban és 2024-ben is.

Ennek következtében a 2020-as költségvetési hiányt 1 százalékról 2,7 százalékra emeli a kormány. A koronavírus-járvány miatt megváltozott helyzet miatt el kell térni a 2020-as költségvetéstől.  Az erről szóló rendelet a nap folyamán jelenik meg.

Forrás: MTI, portfolio.hu, kép: kormany.hu

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.