building 2762242 960 720 small2

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség pályázatának célja a Balkáni Térség gazdasági fejlesztése, és a magyar cégek jelenlétének erősítése a régióban. A támogatás elnyerésével a vállalkozások a célországokban gazdasági tevékenységet ellátó új leányvállalat vagy fióktelep létrehozására, vagy meglévő fejlesztésére fordíthatják. Az igényelhető minimális támogatási összeg 50 millió forint, a pályázói regisztráció határideje 2019. november 14. Bővebb információ és előminősítésre jelentkezés alább!

 A Nyugat-Balkán Beruházási Támogatásra támogatási kérelmet nyújthat be az a Magyarországon székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkező, profitorientált gazdasági tevékenységet folytató jogi személyiségű gazdasági társaság (GFO kód alapján: 11):

  • amelyben az állam vagy az önkormányzat közvetlen vagy közvetett tulajdoni részesedése - tőke vagy szavazati joga alapján - külön-külön vagy együttesen sem éri el a 25%-ot,
  • amelynek, vagy amelyeknek 50%-nál nagyobb tulajdonrésszel rendelkező tulajdonos vállalkozása vagy magánszemély tulajdonoson keresztül kapcsolódó vállalkozása rendelkezik legalább egy lezárt (beszámoló/SZJA bevallással alátámasztott), teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel, amelybe az előtársaságként való működés időszaka nem számít bele.

Pályázatot önállóan, vagy maximum 5 tagot számláló konzorcium vezetőjeként van lehetőség benyújtani úgy, hogy utóbbinak tagja a célországi beruházást végrehajtó szervezet is.

Az alábbi támogatható tevékenységekre lehet pályázni (regionális beruházási illetve megújuló energia termeléséhez nyújtott beruházási támogatási jogcímeken):
Beruházás megvalósítása

A pályázat alapján beruházásként ún. induló beruházás (új gazdasági tevékenység végzésére irányuló induló beruházás) támogatható. Induló beruházásnak minősül:

  • tárgyi eszközökre és immateriális javakra irányuló beruházás, amely új létesítmény létrehozásához, meglévő létesítmény kapacitásának bővítéséhez, a létesítmény termékpalettájának a létesítményben addig nem gyártott
  • termékekkel történő bővítéséhez vagy egy meglévő létesítmény teljes termelési folyamatának lényegi megváltoztatásához kapcsolódik; vagy
  • bezárt vagy megvásárlás nélkül bezárásra ítélt létesítmény eszközeinek az eladótól független beruházó általi megvásárlása (azzal a feltétellel, hogy a vállalkozásban történő részesedésszerzés önmagában nem minősül induló beruházásnak).

Megújuló energia termelésére irányuló fejlesztés

  • Megújuló energia termeléséhez nyújtott beruházási támogatás jogcímen támogatható lehet egy beruházás energiatermelésre irányuló része, vagy egy önálló erőmű létesítése.

Az elszámolható főbb költségtípusok az alábbiak:

  • tárgyi eszközök költsége;
  • immateriális javak esetén a vagyoni értékű jogok és a szellemi termékek költsége;
  • létesítmény felvásárlása esetén a tárgyi eszközök és a támogatható immateriális javak vételára;
  • ingatlan vételára azzal, hogy a földterület, telek és/vagy épület vásárlására fordított összeg nem haladhatja meg a projekt elszámolható költségeinek 10%-át;
  • tereprendezés, építés, átalakítás, bővítés kivitelezése, melynek eredménye önmagában alkalmas valamely gazdasági vagy műszaki funkció betöltésére.

A támogatás alapintenzitása 50%, amely - a nagyberuházások kivételével - középvállalkozás esetén 10 százalékponttal, mikro- és kisvállalkozások esetén 20 százalékponttal növelhető, ha a beruházó a kérelem benyújtásakor, valamint a döntés meghozatalakor is megfelel az adott vállalkozási méret feltételeinek.
A legkisebb támogatható projektméret 100 millió forint, a beruházáshoz nyújtható támogatás összege el kell, hogy érje az 50 millió forintot, amely a Szerb Köztársaság, Montenegró, illetve Bosznia-Hercegovina területén megvalósuló projektekre használható fel.

A pályázati felhívásra pályázatot kizárólag előzetes regisztrációt követően lehet benyújtani. A pályázói regisztráció határideje 2019. november 14. A pályázatok várható benyújtási határideje 2019. december 15.

A pályázati felhívás itt érhető el.

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.