építőipar

Már a nyáron kiírhatják az újabb építőipari beruházásösztönző pályázatot, amelnyek a tavaszi keretét triplán túljegyezték - írja a Világgazdaság. A várhatóan nyáron startoló új pályázatokon korábbi nyertesek is indulhatnak új programokkal. Eszközbeszerzésen túl, komplex projektek megvalósítására is lehetőség lesz.

Az építőipari beruházásösztönző pályázatot májusban függesztették fel túljegyzés miatt. Az első hírek szerint kétszeresére, de az utolsó pillanatban befutókkal együtt valójában a keretösszeg több mint háromszorosára érkeztek be támogatási igények.

A kormány emiatt nem rég a 3 milliárd forintos keret idei megnyitásáról döntött. A támogatási kiírás várhatóan a nyár folyamán jelenik meg, viszont a támogatási program tartalma változni fog. Nem csak eszközbeszerzések, hanem komplex projektek támogatására kerülhet majd sor. A cél, hogy olyan mintaprojekteket is támogassanak, amelyeknek az ágazat technológiaváltására lesz hatásuk.

Az eredetileg három évre 20 milliárdos kerettel bejelentett támogatási program még a félidejénél sem tart, de az eredeti keretösszeget túllépve az első három ütem teljes forrása elérte a 22 milliárd forintot, amelyhez az idén és jövőre még legalább további 9 milliárd forint társul. Az összességében 31 milliárdos csomag minden egyes ütemére óriási a túljelentkezés, ami mutatja az ágazati szereplők törekvését a modernizációra.

Bővebben itt

Forrás: Világgazdaság

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.