Visegrádi fellegvár

3 milliárd forintos keretösszeggel megjelent a TFC-DK-1.2.2.-2018 - "Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció – szálláshelyek létesítése – Dunakanyar kiemelt turisztikai fejlesztési térségben" című pályázati felhívás, amely keretében támogatási igény 3*-5* szálloda létesítésére nyújtható be. A pályázatok benyújtására 2019. január 15. és 2019. február 28. között van lehetőség.

 

A konstrukció célja a turisztikai vonzerőkhöz kapcsolódó és a turisztikai vonzerők közelében található új kereskedelmi szálláshelyek kialakítása, az újonnan létrejött szálláshelyek működéséből származó árbevételek által a profitabilitás és a fenntarthatóság növelése. A kereskedelmi szálláshely támogatási konstrukció további célja az adófizetési morál javítása, a szektorban jelenleg is dolgozó munkavállalók megtartása, valamint számuknak és a bérszínvonaluknak növelése.

Jelen Felhívás esetében támogatási kérelmet nyújthatnak be:

  • Magyarországon bejegyzett székhelyű vagy telephelyű, kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok (ideértve az ingatlankezelő, ingatlanbefektetési társaságokat),
  • befektetési alapok és az azok nevében eljáró alapkezelők,
  • költségvetési szervek és intézményeik és az általuk megbízott üzemeltető gazdasági társaságok,
  • önkormányzatok és intézményeik és az általuk alapított gazdasági társaságok,
  • egyházi jogi személyek.

Amely megfelel a következő feltételeknek:
- rendelkezik legalább egy lezárt (beszámolóval alátámasztott), teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel (az előtársaságként való működés időszaka ebbe nem számít bele)
- szálláshely létesítésére kizárólag a tervezett beruházás helyszíneként szolgáló ingatlan tulajdonosa nyújthat be támogatási kérelmet
- amennyiben a támogatási kérelmet a tulajdonosok nyújtják be, és a szálláshely üzemeltetését bérlő útján vagy más konstrukcióban (koncesszió, üzemeltetési szerződés) harmadik féllel kívánják ellátni, és a harmadik fél már kiválasztásra került akkor a támogatási igény az bérlő/üzemeltető és a tulajdonos közös beleegyező nyilatkozata alapján kerülhet benyújtásra, A kötelező fenntartási időszakra a fenntartási kötelezettség elsődlegesen a támogatási kérelmet benyújtót terheli. Amennyiben a tulajdonos a projekt fenntartását bérlőn, üzemeltetőn vagy vagyonkezelőn keresztül is biztosíthatja, ebben az esetben szükséges a bérleti, illetve üzemeltetési szerződés csatolása a támogatási igény benyújtásához, változás esetén a módosított szerződés benyújtása a Kezelő szervnek a fenntartási időszak végéig.

Az alábbi kategóriákhoz kapcsolódóan nyújtható be támogatási igény és ítélhető meg támogatás:

  • 3*-5* szálloda létesítése

A támogatható tevékenységek a következőek:
- új kereskedelmi szálláshelyek létesítése
- a korábban legalább 1 évig szálláshelyként (szálloda) működő, de a támogatási igény benyújtásakor üzemeltetési engedéllyel 2018. január 1. óta nem rendelkező szálloda átalakítása, felújítása, bővítése, amelyben a támogatás benyújtásakor gazdasági tevékenységet nem végeznek
- a szálláshellyel közös üzemeltetésben levő vendéglátóegység kialakítása;
- épületek energiahatékony működését javító beruházások; (Az építési költségek maximum 20%-a)
- kereskedelmi szálláshelyek üzemeltetéséhez szükséges információs és kommunikációs technológiai, ügyviteli és/vagy értékesítési rendszerekhez szükséges szoftver- és/vagy hardverbeszerzés, beruházás; (maximum 10 millió Ft értékben)
- szálláshelyhez kapcsolódó bűnmegelőzési tevékenység támogatása;
- az épület teljes körű azbesztmentesítése
- akadálymentesítés.
- építési tevékenységekhez kapcsolódó bontási munkálatok költségei (Az építési költségek maximum 10%-a)
- a támogatott kereskedelmi szálláshelyek használatához közvetlenül kapcsolódó telekhatáron belüli infrastrukturális fejlesztések (ide nem értve a kültéri wellness (A projekt összköltségének maximum a 10%-a)
- parkoló kialakítás

Jelen Felhívás támogatási keretösszege 3 milliárd forint, a benyújtott támogatási igények esetében a maximális támogatási intenzitás 50%.
Regionális beruházási támogatási jogcím esetében a regionális támogatási térkép szerint nagyvállalatoknak nyújtható maximális támogatási intenzitások:
Közép-Magyarország: nem egységesen 0% vagy 25% vagy 35%
Közép-Dunántúl: 35%
Észak-Magyarország: 50 %
A regionális támogatási térkép alapján adható maximális támogatás intenzitás
kisvállalkozás esetében +20%-kal,
középvállalkozás esetében +10%-kal emelhető,
de összességében nem haladhatja meg a tervezett elszámolható fejlesztési költségek, a projekt összesen elszámolható költségvetésének 50%-át.

A támogatási igény esetében az igényelt támogatási összeget az alábbi minimum és maximum összegek figyelembevételével kell meghatározni:
- új szálloda létesítése esetén (3*-5*): 1 milliárd – 3 milliárd Ft között

A maximálisan elszámolható költségek a létrejövő szálláshely hasznos alapterületének négyzetméterére vetítve:
- 3* szálloda: 400 000 Ft/m2
- 4* szálloda: 500 000 Ft/m2
- 5* szálloda: 600 000 Ft/m2

A támogatási igények benyújtására a 2019. január 15. 0:01 óra és 2019. február 28. 24:00 óra közötti időszakban van lehetőség.

A pályázati felhívás itt érhető el.

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.