F1 3 1200x800

A Google Digital News Initiative (DNI) elnevezésű, digitális újságírást támogató pályázati keretből tizenhárom magyar projekt összesen 1,3 millió euró támogatást kapott – olvasható az Sg.hu cikkében. 

A vállalt eddigi négy kiírására összesen 4800 pályázat érkezett, ebből 29 ország 461 sikeres projektje kapott támogatást 94 millió euró összegben - derül ki Google frissen közzétett jelentéséből. A Google Innovációs Alapját az európai hírközlési ökoszisztémát megújító médiavállalkozások számára hozták létre. A Digital News Initiative program 2015 áprilisában indult el a Google és 11 európai médiaszervezet együttműködésével, melynek célja a minőségi újságírás fejlesztése a technológia és az innováció segítségével. A kezdeményezéshez több mint ezer szervezet csatlakozott.

A 150 millió eurós (közel 46,4 milliárd forint) alapot olyan európai médiavállalkozások számára hozták létre, amelyek kísérletezési teret és kötöttségek nélküli támogatást keresnek innovatív ötleteik megvalósítására. A kis startupoktól, nagyszabású szerkesztőségeken át, a helyi és országos hírcsatornákig a DNI által finanszírozott projektek olyan megoldásokat kínálnak, amelyek a technológia segítségével képesek a digitális újságírást előmozdítani, újragondolva a tényellenőrzést, az előfizetői rendszert, a személyre szabott tartalmakat és az olvasók hatékonyabb bevonását - közölte a Google.

Forrás: sg.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.