building 1080591 960 720

Közel 40 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el 430 mikro-, kis- és középvállalkozás versenyképességének javítására és termelésének erősítésére, amellyel 78 milliárd forintot meghaladó összköltségű beruházások valósulhatnak meg – jelentette be Rákossy Balázs.

 

Hozzátette: a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében klaszterszervezetek, társadalmi célú vállalkozások és társadalmi szervezetek is elnyertek összesen közel 3 milliárd forintot fejlesztéseik támogatására, különböző foglalkoztatási programok megvalósítására.

 

Magyarország Kormánya elkötelezett amellett, hogy a hazai kis- és középvállalkozásokat segítse és támogassa, szem előtt tartva, hogy Magyarország munkavállalóinak háromnegyede számára a KKV vállalati forma biztosít megélhetést – hangsúlyozta az államtitkár.  Hozzátette: A kormány ezért kiemelten kezeli a vállalkozások helyzetét, hiszen a beruházásokkal, technológiai fejlesztésekkel, uniós és belföldi támogatásokkal ezek a cégek tovább erősödhetnek, amivel a versenyképességük, ezáltal az ország versenyképessége is tovább javulhat.

36,5 milliárd forintot nyert el termelési kapacitásainak bővítésére 210 vállalkozás. E forrásoknak köszönhetően lehetőségük nyílik modern eszköz- és gépparkok beszerzésére, valamint fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására. A nyertes vállalkozások nagy hozzáadott érték-növekedési vagy exportnövekedési lehetőségekkel bírnak, a fejlesztések összértéke 74,45 milliárd forint.

Kapacitásbővítő beruházásainak megvalósítására 19 mikro-, kis- és középvállalkozás nyert el több mint 655 millió forint támogatást és 1,3 milliárd forint kölcsönt a „kombinált hiteltermék keretében” című felhívás révén. A beruházások keretében új eszközök beszerzésére, új épület építésére, illetve meglévő épületek átalakítására, bővítésére, korszerűsítésére is lehetőség nyílik. A fejlesztések összköltsége meghaladja a 2,5 milliárd forintot.

Több mint 67 millió forint vissza nem térítendő támogatásról és közel 85 millió forint visszatérítendő kedvezményes kamatozású kölcsönről született döntés a „Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása” című felhívás keretében. A 6 támogatott vállalkozásnál összesen 39 db - helyben telepített saját szoftver és/vagy felhőalapú szolgáltatások bevezetése - infokommunikációs (IKT) alkalmazás újonnan történő fejlesztése valósul meg.

3 vállalkozás jutott közel 440 millió forint fejlesztési forráshoz a „Logisztikai szolgáltató központok fejlesztéseinek támogatása” című pályázati felhívás keretében. A beruházások összköltsége megközelíti a 880 millió forintot. A felhívás célja a kkv-kat kiszolgáló beszállítói és áruelosztási hálózatok szolgáltatási minőségének fejlesztése, elsősorban a nyújtott szolgáltatások körének bővítése és minőségének javítása,

1,3 milliárd forintot meghaladó vissza nem térítendő fejlesztési forrást nyert 191 mikro-, kis- és középvállalkozás a pályakezdők támogatását célzó gyakornoki programjának keretében. A gyakornoki program bér- és járuléktámogatást nyújt a vállalkozások számára a gyakornok foglalkoztatásához kapcsolódóan kilenc hónapon keresztül, és lehetőséget teremt segítő vállalati gyakornoki kapcsolattartó tevékenység ellátására és szükség esetén az új munkahely tárgyi és infrastrukturális feltételeinek kialakítására is.

A Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése című pályázaton 57 nyertes született, részükre több mint 2,5 milliárd forint támogatás lett megítélve. A konstrukció keretében (a GINOP korábbi kiemelt projektjének keretében) már felkészített, ellenőrzött üzleti tervvel rendelkező társadalmi vállalkozások hajthatják végre a foglalkoztatási céljuk megvalósításához szükséges fejlesztéseiket.

10 nyertes született a „Professzionális klaszterszervezetek minőségi szolgáltatás-nyújtásának támogatása” című felhíváson. A több mint 370 millió forint támogatásból nemzetközi piacra jutáshoz kapcsolódó klaszter menedzsment szolgáltatások, Információs technológia-fejlesztés, képzés, tanácsadás igénybevételére is lehetőség nyílik. A fejlesztések összköltsége meghaladja az 545 millió forintot.

76 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert 1 társadalmi szervezet a Tranzitfoglalkoztatási programok végrehajtása keretében. A felhívás elsődleges célja, hogy a gazdaság bizonyos területein tapasztalható munkaerőhiány kielégítése érdekében speciális módszereken alapuló képzési programokat támogasson. Az alapítványok, egyesületek és nonprofit kft-k által végrehajtott foglalkoztatási programokban 65 fő munkanélküli, illetve inaktív személy bevonása valósul meg – mondta el Rákossy Balázs.

Forrás: kormany.hu

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.