pénz óra

70 mikro-, kis- és középvállalkozás nyert el versenyképességének és termelékenységének erősítésére 13,5 milliárd forint támogatást a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében, amellyel, több mint 27 milliárd forint értékű fejlesztés valósulhat meg – jelentette be Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára. Hozzátette: ezen felül 1 milliárd forint támogatást ítéltek meg turizmusfejlesztésre is, valamint több, mint 700 millió forintot speciális módszereken alapuló képzési (tranzifoglalkoztatási) programok támogatására. 

Több mint 13,5 milliárd forintot nyert el termelési kapacitásainak bővítésére 70 vállalkozás, amelyek révén lehetőségük nyílik modern eszköz- és gépparkok beszerzésére, valamint fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására. Azok a vállalkozások nyerhettek támogatást, amelyek nagy hozzáadott érték-növekedési vagy exportnövekedési lehetőségekkel bírnak, a fejlesztésük eredményeként helyi, nemzeti, de főleg nemzetközi hálózatokba kapcsolódnak be, vagy részvételük intenzitása ilyen tekintetben növekszik - tájékoztatott az államtitkár. A fejlesztések összértéke meghaladja a 27 milliárd forintot.

Közel 744 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrást nyert 9 társadalmi szervezet a Tranzitfoglalkoztatási programok támogatása keretében. A felhívás elsődleges célja, hogy a gazdaság bizonyos szegmenseiben tapasztalható munkaerőhiány kielégítése érdekében speciális módszereken alapuló képzési programokat támogasson. A program egyúttal a tartósan álláskeresők szakképzettséghez jutását és munkatapasztalat szerzését is támogatja a tranzitfoglalkoztatási programok módszereire és tapasztalataira építve – mondta Rákossy Balázs. A nyerteseknek lehetőségük van a célcsoport bevonásához és felkészítéséhez kapcsolódó tevékenységek, továbbá a képzésükkel összefüggő tevékenységek megvalósítására. Az alapítványok, egyesületek és nonprofit kft-k által végrehajtott foglalkoztatási programokban 371 fő munkanélküli, illetve inaktív személy bevonása valósul meg.

Turizmusfejlesztési pályázatokon két nyertes jutott fejlesztési forráshoz. Szigetvár Város Önkormányzata közel 640 millió Ft támogatást nyert a Gyógyhelyek komplex turisztikai című felhívás keretében, mellyel céljuk, hogy Szigetvár 2020-ra egységes megjelenésű, komplex turisztikai termékké váljon, amely egymást kiegészítő kulturális és gyógyturisztikai attrakcióval vonzza a látogatókat.

406 millió forintot nyert a Világörökségi helyszínek fejlesztése programon a Fertő-Táj Világörökségi Magyar Tanácsa. A projekt célja, hogy a Fertő-táj kulturális örökséghelyszín egyedi vonzerejét kihasználva turisztikai funkcióval való bővítés és fenntartható hasznosítás révén önálló látványossággá váljon – ismertette az államtitkár.

Forrás: kormany.hu

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.