youth 570881 960 720

752 mikro-, kis- és középvállalkozás 15,5 milliárd forintot nyert el fejlesztésekre, beruházásaik támogatására a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP), míg 69 konzorcium több mint 66 milliárd forintot fordíthat kutatásfejlesztésre szintén a GINOP-ban, így a 81,5 milliárd forintos támogatásból több mint 121 milliárd forint összköltségű fejlesztések kezdődhetnek el - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára csütörtökön.

Rákossy Balázs tájékoztatása szerint 592 mikro-, kis- és középvállalkozás nyert 12 milliárd forintot kapacitásbővítő beruházások támogatására, a fejlesztések összértéke meghaladja a 25 milliárd forintot. A vállalkozások eszközöket, gépeket vásárolhatnak, illetve a megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására vagy információs technológia-fejlesztésre is fordíthatják a támogatásokat. Ezáltal javul a vállalkozások technológiai felkészültsége, versenyképessége és erőforrás-hatékonysága - közölte.

Kifejtette: 24 vállalkozás közel 1,5 milliárd forintot fordíthat új termékek létrehozására, új technológiák kifejlesztésére, így közel 2,5 milliárd értékű fejlesztést valósíthatnak meg. Az elnyert összeget egyebek mellett kísérleti fejlesztésre, eszközbeszerzésre, projektmenedzsmentre, belföldi vagy külföldi kiállításon, vásáron történő részvételre is fordíthatják.
Hozzátette: 106 mikro-, kis- és középvállalkozás nyert el több mint 1,1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást a pályakezdőket segítő gyakornoki programban. A támogatott projektekben 367 gyakornok dolgozik majd. A nyertesek bér- és járuléktámogatást kapnak a gyakornok foglalkoztatásához kilenc hónapon keresztül.

Arról is beszámolt, hogy a Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése című pályázaton 20 nyertes született, akik 592 millió forint támogatásban részesülnek. A vállalkozások a forrásokat szakmai fejlesztésekre, foglalkoztatást elősegítő támogatásokra és eszközbeszerzésre fordíthatják. A programokban 106 embert, ezen belül 96 hátrányos helyzetű munkavállalót foglalkoztatnak majd.

Rákossy Balázs közölte: 69 projekt kapott támogatást, a nyertes konzorciumok 66 milliárd forint támogatással 93 milliárd forint összköltségű fejlesztéseket hajthatnak végre. A pályázó kis- és közepes vállalkozások (kkv-k), nagyvállalatok, gazdasági társaságok, költségvetési szervek, illetve egyházi felsőoktatási intézmények konzorciumi formában 350 millió forint és 2 milliárd forint közötti támogatást igényelhettek. A forrásokat alapkutatásra, ipari kutatásra, kísérleti fejlesztésre, eszközbeszerzésre és infrastruktúra fejlesztésre használhatják fel.

Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatására 27 millió forintot nyert 10 vállalkozás, beruházásaik értéke meghaladja a 30 millió forintot. A program lényege, hogy új, egyéni vagy mikro-kisvállalkozás indítását tervező, 18-30 év közötti fiataloknak vissza nem térítendő támogatást nyújtson. A támogatásból lehetőség nyílik egyebek mellett cégalapításra és eszközbeszerzésre is.

 

Forrás: MTI

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.