time is money 2099026 960 720 kicsi

A különösen nagyszámú támogatási kérelem beérkezésére és a rendelkezésre álló keretet meghaladó támogatási igényre hivatkozva március 7-én déli 12 órától felfüggesztésre kerül az egyik legnépszerűbb uniós vállalkozásfejlesztési pályázat.  A Portfolio.hu beszámolója és a hivatalos kormányzati adatbázis szerint már 1539 darab projektre kértek együttesen 30,5 milliárd forintnyi támogatási igényt a „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása” című (GINOP-1.2.2-16 kódszámú) felhívásra.

 

A bő 1500 támogatási kérelem bizonyára jócskán leterheli majd az értékelői rendszert, a pályázat jelenlegi hivatalos keretösszege egyébként 21 milliárd forint. Ehhez képest tehát már 50% körüli a túligénylésnél járunk, igaz a január végi parlamenti projektmenedzseri ülésen elhangzott olyan jelzés, hogy ez várhatóan 30 milliárd forint körülre emelkedhet. Így tehát ha a következő 5 napban hirtelen még meg is ugrik az összes támogatási igény, még akkor is el kell utasítani nem kevés projektet.

Érdemes emlékeztetni rá, hogy a másik kapacitásbővítési pályázat (GINOP-1.2.1-16) benyújtási lehetősége február 28-án befejeződött (az első benyújtási szakaszhatár akkor volt). Amint megírtuk: igen, jelentős, 3,7-szeres körüli túligénylés történt a várhatóan 50 milliárd forintra ugró támogatási kerethez képest. Annyira erőteljes volt a hajrá, hogy az utolsó napon annyi támogatási igény ment be a rendszerbe, mint amennyi a pályázat teljes (várhatóan megemelt) keretösszege lesz.

Fontos megjegyzeni, hogy a szigorú feltételek miatt és a népszerűség ellenére a pályázat nem volt alkalmas minden cég fejlesztési elképzelésének támogatására, és a közeljövőben sem várható széles körben pályázaható vállalkozásfejlesztési támogatás (a most lezáruló pályázatban elsősorban a feldolgozóipar területéről tudtak eséllyel pályázni a vállalkozások).

Széles körben felhasználható, kitűnő konndíciókkal elérhető még az a GINOP és VEKOP pályázat, ami tulajdonképpen egy 0%-os 15 év alatt törleszthető hitel. Bővebben itt!

Forrás: Portfolio.hu

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.