Nursery school environment

Összesen 4 milliárd forint keretében pályázhatnak vállalkozások, nonprofit szervezetek és költségvetési szervek munkahelyi bölcsődék létrehozására. Az igényelhető támogatás 8 és 100 millió forint közti összeg lehet, mely a bölcsőde teljes körű kiépítésére fordítható. A támogatási kérelmek benyújtására 2017. március 20-tól van lehetőség.

Jelentkezés előminősítésre és bővebb információ alább!

A konstrukció célja munkahelyi bölcsődék létrehozásának támogatása a versenyszférában működő mikrokis-, közepes és nagyvállalatoknál, nonprofit és egyéb nem nyereségérdekelt szervezeteknél valamint a közszféra munkáltatóinál. A konstrukció hozzájárul a kisgyermekes nők foglalkoztatásának elősegítéséhez, valamint a munka és a magánélet összehangolásának könnyítéséhez.

A támogatási kérelmek benyújtására azok a vállalkozások, nonprofit szervezetek és költségvetési szervek jogosultak, amelyek:

  • rendelkeznek legalább 2 teljes, lezárt üzleti évvel
  • az éves átlagos statisztikai állományi létszáma a támogatási kérelem benyújtását megelőző utolsó lezárt, teljes üzleti évben minimum 10 fő volt.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege minimum 8 millió Ft, maximum 100 millió Ft lehet, intenzitása a vállalati mérettől függ. Mikro- és kisvállalkozás esetében 70%, középvállalkozás esetében 60%, nagyvállalkozás esetében 50% lehet a projekt vissza nem térítendő támogatás része. A támogatásból az alábbi tevékenységek valósíthatók meg:

  • A munkahelyi bölcsőde kialakításához szükséges infrastrukturális és ingatlan beruházás: a munkahelyi bölcsőde helyiség(ek), kapcsolódó játszókert, - udvar átalakítása, felújítása (bérelt ingatlant is beleértve)

  • A munkahelyi bölcsődei ellátáshoz szükséges eszközök beszerzése: bútorok és egyéb berendezési tárgyak (pl.: konyhai, fürdőszobai berendezések; udvari játékok; játéktároló), eszközök (pl.: konyhai, fürdőszobai eszközök; fejlesztő eszközök, játékok) beszerzése közvetlenül a szolgáltatáshoz kapcsolódóan.
  • A munkahelyi bölcsőde személyi feltételeinek megteremtése: szolgáltatást nyújtó személy vagy kisgyermeknevelő, illetve segítő személy foglalkoztatása

A támogatás igénybe vehető a szolgáltatást nyújtó személyek képzéséhez és foglalkoztatásához (bér és szociális hozzájárulási adó), a munkahelyi bölcsőde létrehozásával kapcsolatos adminisztratív költségekhez, valamint a szolgáltatás helyszínének kialakításához és az ellátásához szükséges eszközök beszerzéséhez. Ezenkívül a munkáltató támogatást igényelhet a munkába visszatérő kisgyermekes szülő képzéséhez, kompetencia-fejlesztéséhez is (ez az elem önállóan nem, csak a bölcsődei ellátás kialakítása mellett támogatható).

A támogatási kérelmek benyújtására 2017. március 20-tól 2019. március 20-ig van lehetőség. 

A pályázati felhívás itt érhető el!

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.