ipari park 2

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Ipari parkok fejlesztése” című felhívás, amelynek keretében Ipari Park címmel rendelkező területen a terület kizárólagos tulajdonosai nyújthatnak be támogatási kérelmet a már meglévő ipari parkok által nyújtott szolgáltatások körének bővítése, illetve a szolgáltatásaik színvonalának javítása érdekében. A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 6 milliárd forint, továbbá a támogatási kérelmek benyújtása 2016. május 17-től 2018. május 17-ig lehetséges.

Magyarországon az üzleti háttérszolgáltatások alacsony minősége és szűk kínálata megakadályozzák a KKV-kat abban, hogy jelen legyenek a megcélzott piacokon vagy belépjenek újakra. Az alacsony színvonalú üzleti infrastruktúra hátrányosan hat a közvetlen üzleti befektetésekre, mert a befektetők a jobb ellátottsággal rendelkező területek felé fordulnak. Egyes elmaradottabb térségekben hiányzik a modern kiszolgáló környezet, ami a vállalkozások versenyképes működésének az egyik alapja. Az egyes térségek gazdasági fejlettségében mutatkozó jelentős elmaradás megszüntetése érdekében elengedhetetlen az új termelő és szolgáltató kapacitások adott térségben történő beágyazása. A korszerű technológiákat képviselő új ipari üzemek és szolgáltatók hosszú távú megtelepedése során előnyben részesülnek a már infrastruktúrával kellően ellátott ipari területek, ipari parkok hiszen ezeken a területeken könnyebb biztosítani a szükséges üzleti infrastruktúrát, szolgáltatásokat, mint az újonnan kijelölendő zöldmezős területek esetében.

Magyarországon megközelítőleg 220 db ipari park van, ezek az ország teljes területét lefedik, ám ezek a szolgáltatáskínálat tekintetében jelentős hiányosságokat mutatnak. Kihasználtságuk regionálisan igen változó, többségük rendelkezik még beépíthető területtel.

Az Európai Bizottság által elfogadott Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) szerint csak meglévő ipari parkok támogathatók. A 2014-20-as fejlesztési időszakban alapvető cél a már meglévő ipari parkok által nyújtott szolgáltatások körének bővítése, az elérhetőségük illetve a szolgáltatásaik színvonalának javítása, a jobb kihasználtság érdekében. Ezen fejlesztések közvetetten hozzájárulnak a kkv-k tevékenységének fejlődéséhez, elősegítve ezzel versenyképes működésüket és növekedésüket a meglévő és az új piacaikon.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 10 millió forint, maximum 100 millió forint, továbbá a támogatás maximális mértéke a szabad vállalkozási zónák területén működő, támogatást igénylő ipari parkok esetén az összes elszámolható költség 70 %-a, míg a szabad vállalkozási zónákon kívül fekvő ipari parkok esetében az összes elszámolható költség 50 %-a.

támogatási kérelmek benyújtása 2016. május 17-től 2018. május 17-ig lehetséges.

A felhívás itt érhető el

Forrás: www.palyazat.gov.hu

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.