fiatal vallalkozo

A program a Közép-magyarországi Régióra kiterjedően, új egyéni vagy mikro-vállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező fiatalokat készíti fel vállalkozásuk indítására. A program támogatást nyújt az üzleti terv kialakításához, valamint az induló költségekhez. A program a munkaviszonnyal, valamint tanulói jogviszonnyal nem rendelkező fiataloknak nyújt segítséget.

2016. 01. 26-án került megrendezésre a „Vállalkozz Itthon, Fiatal” programindító eseménye Budapesten, melynek keretében részletesen ismertették a programot.

Akik 2016. február 1. előtt jelentkeztek a pályázatra, már részt vesznek a kiválasztási folyamatban. A jelentkezés folyamatos, a következő ütem, amibe bekapcsolódhatnak várhatóan 2016. április-májusban indul el a jelentkezők létszámának függvényében.

Pályázatot nyújthatnak be:

1. ) 18 – 25 év közötti, más vállalkozásban többségi tulajdonnal nem rendelkező, üzleti ötlettel, reális elképzeléssel, vállalkozói attitűddel új mikro-vállalkozást indítani tervező természetes személyek:

  • A programba való bevonáskor a munkaügyi szervezetnél regisztrált álláskereső.
  • A megyei Kormányhivatalok Foglalkoztatási Osztályai vagy Járási Hivatalai számára láthatatlan (de álláskeresőként nem regisztrált) fiatalok:
      - korai iskolaelhagyók – szakképzettséggel és érettségivel nem rendelkeznek
      - azok a fiatalok, akik szakképző intézményben végeztek, szakma van a kezükben, de nem tanulnak tovább, a nyílt munkaerőpiacra nem lépnek be,
      - rendelkeznek érettségivel, de nem tanulnak tovább – nincs továbbtanulási szándék/nem vették fel a megjelölt felsőoktatási intézménybe és a nyílt munkaerőpiacon nem jelennek meg,
      - a feketegazdaságban foglalkoztatott fiatalok, akik bejelentett munkaviszonnyal nem rendelkeznek.

2.) Felsőfokú végzettségű pályakezdő álláskereső fiatalok esetén 30 éves korhatárig, akik más vállalkozásban többségi tulajdonnal nem rendelkező, üzleti ötlettel, reális elképzeléssel, vállalkozói attitűddel új mikro-vállalkozást indítani tervező természetes személyek.

Fontos feltétel, hogy a 18-25 év közötti természetes személy a programba való jelentkezéskor, vagy azt követően az Ifjúsági Garancia Rendszerben regisztráljon.

A pályázat részletes feltételei itt érhetők el. 

Forrás: http://ofa.hu

 

 

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.