foldmunkagep2

A mikro,- kis- és középvállalkozások kapacitásbővítését támogató felhívás keretösszege 10 milliárd Ft-ról 30 milliárd Ft-ra módosult a szabad vállalkozási zónának minősülő településen megvalósuló fejlesztések esetén. A eddigi 1 080 települést magába foglaló szabad vállalkozási zóna további 122 településsel bővült. Feldolgozóipart fejlesztő szabad vállalkozási zónában lévő mikro- és kisvállalkozások 55 Millió Ft alatti projektjei továbbra is 70%-os támogatási intenzitást kapnak. A Felhívás főként új eszköz beszerzést, az új eszköz működtetéséhez szükséges infrastrukturális beruházást, illetve információs technológia fejlesztést támogat.

A módosítás a felhívás alábbi pontjait is érintette:

1. A Felhívás 3.2. pontjában az új eszköz beszerzése és az új eszköz működtetéséhez szükséges infrastrukturális és ingatlan beruházás tevékenységekhez tartozó tevékenységek esetében az új megújuló energiatermelő eszközök beszerzése kapcsán új támogatási jogcím (A közvetlen energiaköltségek összesített csökkentése az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások alkalmazásának növelése által) és új támogatási kategória (Megújuló energia termeléséhez nyújtott beruházási támogatás) került meghatározásra.

2. A Felhívás 4.2. pontja kiegészült a megújuló energia termeléséhez nyújtott beruházási támogatás illetve a csekély összegű támogatás támogatási kategóriához tartozó kizáró okokkal.

3. A Felhívás 5.5.1 és 5.5.2 pontja pontosításra került az új megújuló energiatermelő eszköz költségtétel vonatkozásában.

4. A Felhívás 5.3. pontjában meghatározásra került a megújuló energia termeléséhez nyújtott beruházási támogatás illetve a csekély összegű támogatás esetén adható maximális támogatási mérték.

5. A Magyar Közlöny 2015. évi 187. számában, 2015. december 2-án megjelent a 361/2015. (XII. 2.) Korm. rendelet - A szabad vállalkozási zónák létrehozásának és működésének, valamint a kedvezmények igénybevételének szabályairól szóló 27/2013. (II. 12.) Korm. rendelet módosításáról, amely alapján a korábbi 1 080 településen felül további 122 település válik szabad vállalkozási zónává. Mindezek alapján módosul a Felhívás 5. és 6. számú melléklete.

6. A Felhívás 7. sz. melléklete (35-38. pont) kiegészült a megújuló energia termeléséhez nyújtott beruházási támogatás illetve a csekély összegű támogatás igénybevétele esetén alkalmazandó kizáró okokkal.


Pályázat célja
A hazai gazdaság hosszú távú fenntartható növekedésének biztosítása érdekében kiemelten fontos a vállalkozások növekedési és foglalkoztatási potenciáljának javítása, gazdasági teljesítményének erősítése, amelyet azonban hátráltat a KKV szektor hagyományos tőkehiánya, valamint az ebből adódó elavult eszköz- és infrastrukturális ellátottsága. A Felhívás célja a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése, munkahelyek megtartását eredményező beruházások támogatása, a területi különbségek csökkentése, a térségi felzárkóztatás és a helyi gazdaság megerősítése.

Pályázók köre
• mikro-, kis-, és középvállalkozások;
• kettős könyvvitelt vezető jogi személyiségű gazdasági társaságok,
• SZJA hatálya alá tartozó egyéni vállalkozók, egyéni cégek
• szövetkezetek.

Támogatható tevékenységek köre
Kötelező projektelem: Új eszköz beszerzése
Önállóan nem támogatható projektelem
• Az anyagmozgatáshoz és/vagy raktározáshoz és/vagy csomagoláshoz kapcsolódó új eszköz beszerzése;
• Az új eszköz működtetéséhez szükséges infrastrukturális és ingatlan beruházás;
• Információs technológia-fejlesztés: kizárólag az új berendezéshez kapcsolódó új informatikai eszközök és szoftverek;
• Online megjelenés: domain név regisztráció és hozzá tartozó webtárhely, honlap készítés;
• Az új eszköz beszerzéséhez kapcsolódó gyártási licenc, gyártási know-how beszerzések;
Amennyiben a beruházás révén megváltozott munkaképességű személy foglalkoztatására kerül sor, a Felhívás keretében támogathatóak az alábbi tevékenységek is:
• A megváltozott munkaképességű munkavállalók munkakörülményeit, a minőségi munkavégzés feltételeinek megteremtését segítő új eszközök beszerzése;
• A létesítmények akadálymentesítése, a megváltozott munkaképességű személyek munkakörülményeinek javítását célzó infrastrukturális és ingatlan beruházás és átalakítás;
• Az akadálymentes munkavégzést szolgáló információs technológiafejlesztés;
• Domain név regisztráció és hozzá tartozó webtárhely.

Pénzügyi feltételek
Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 5.000.000 Ft, maximum 50.000.000 Ft. A támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 70%-a.

Benyújtási határidő
A támogatási kérelmek benyújtása 2017. július 10-ig, vagy forráskimerülésig lehetséges.

Bővebb információ

Regisztráljon ingyenes előminősítésünkre alább!

 

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.