A „szociális vállalkozásnak” fontos szerepe lehet a vidékfejlesztésben, de ez nem tévesztendő össze az önellátásra történő mezőgazdasági termeléssel. Egy hamarosan megjelenő pályázat keretében 20-50 millió forintot igényelhet majd egy-egy vállalkozás, de a tartós működéshez meg kell találni a piaci keresletet is.

A partnerségi egyeztetés lezárult, s várhatóan hamarosan kiírják a Szociális gazdaság fejlesztése témájú (TÁMOP-2.4.3-D-1-13/1,2), könnyített elbírálású pályázati felhívást – derült ki azon a konferencián, melyet ebben a témakörben rendeztek a Roma Akadémia sorozat keretében a napokban a Vidékfejlesztési Minisztériumban. A – természetesen nem csak a cigányságot érintő – pályázati lehetőségről Ruszkai Zsolt, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkatársa előadásában elmondta: „A szociális gazdaság támogatásakor erősíteni tudjuk egy társadalmi vállalkozás gazdasági tevékenységét: az ahhoz kapcsolódó szervezetfejlesztési elemeket, a piacra jutás megalapozásához szükséges kutatási és tervezési erőforrásokat, szükséges eszközöket. E tevékenységek támogatása mellett az adott szervezet társadalmi céljaihoz igazodóan elvárjuk a humán erőforrás fejlesztését és a hátrányos helyzetű rétegek támogatását. Ez kiterjedhet a vállalkozás termékeihez és szolgáltatásaihoz szükséges humánkapacitások fejlesztésére: potenciális munkavállalók képzésére, munkahelyi beilleszkedésének támogatására, a tagok egyéb, munkavégzéshez hozzájáruló szükségleteinek kielégítésére.”

A pályázat keretében igényelhető támogatás összege: legalább 20 millió Ft, de legfeljebb 50 millió Ft lehet majd. Az igényelt támogatás nem haladhatja meg a munkaviszonyban foglalkoztatott célcsoport-tagonként a 4,5 millió forintot.

Már megjelent viszont – és 2013. március 4. és április 4. között be is lehet adni a pályázatot – a szociális gazdaság és a munkaerő-piaci szolgáltatást nyújtó civil szervezetek kapacitásfejlesztését célzó programok megvalósításával összefüggő szakmai fejlesztésekre (TÁMOP 2.4.3.E-13/1) a kiírás. E kiemelt projekt célja a TÁMOP-2.4.3.D és a TÁMOP-2.6.2. konstrukciókra pályázók, illetve projektgazdák szakmai támogatása és szakmai tevékenységük folyamatkövető értékelése. A rendelkezésre álló keretösszeg 800 millió Ft. 

Bővebb információ

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.