Kulcsszerepet szán az Ipari Parkoknak a régiós vállalkozásfejlesztésben az NGM

A kormány az ipari parkokra vonatkozó kormányrendelet legfrissebb módosításával biztosítja az ipari parkok hatékonyabb és versenyképesebb működését, szem előtt tartva azok foglalkoztatás bővítésre, valamint gazdasági növekedésre gyakorolt hatását.

A módosítás lehetővé teszi, hogy az ipari parkok hatékonyabban hívhassák le az Európai Uniós forrásokat, hozzájárulva a regionális vállalkozásfejlesztési törekvésekhez.

A Dr. Lenner Áron Márk, belgazdaságért felelős helyettes államtitkár vezetésével, a kormányzat és az ipari parkok képviselői által közösen működtetett Ipari Park Tanács javaslataira épülő új szabályozás egyfelől rugalmasabb a korábbinál, mivel már 350 munkavállaló foglalkoztatása esetén lehetővé teszi az ipari park cím megszerzését, ugyanakkor szigorúbb is, mivel kizárja azokat a parkokat a cím viselésére jogosultak köréből, amelyek nem produkálnak valós gazdasági működést.

A szabályozás eredményeként új típusú ipari parkok is létrejönnek a jövőben: amennyiben egy ipari parkban legalább három vállalkozás K+F+I tevékenységét felsőoktatási intézménnyel, vagy akadémiai intézettel együttműködve, kutatási szerződés alapján közösen működteti, úgy könnyített feltételek mellett speciális, Tudományos és Technológiai Parkként részesülhet a címviselésből származó előnyökből.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a fentieken túl továbbra is nagy hangsúlyt fektet az ipari parkok népszerűsítésére a befektetők körében. 2013. január 1-én kezdte meg működését az ipari park portál, amely angol és magyar nyelven nyújt információt többek között a parkok jellemzőiről és eredményeiről, az általuk nyújtott szolgáltatásokról. A betelepülni kívánó vállalkozások itt könnyen és gyorsan elérhetik az egyes ipari parkokhoz rendelt online felületet, amelynek kialakításában maguk a parkok is részt vesznek.

Bővebb információ

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.