Ingyenes interaktív szolgáltatásokkal segíti az induló, fiatal innovatív vállalkozásokat a Nemzeti Innovációs Hivatal. A Go!nno program máris nagy figyelmet keltett, ezért hamarosan sor kerülhet szolgáltatásai kibővítésére.

A Befektetés a jövőbe! – Nemzeti Kutatás-fejlesztési és Innovációs Stratégia 2020 kiemelten támogatja az innovatív mikro-, kis- és közepes vállalatokat, amelyek jelentős szerepet töltenek be a gazdasági növekedésben és a foglalkoztatásban. „A stratégiában megfogalmazott célok között szerepel 300 nemzetközileg is ütőképes, dinamikusan növekvő és 1000 innovatív induló vállalkozás létrejöttének segítése. Ennek egyik előfeltétele, hogy az innovatív vállalatok megfelelő támogatásban részesüljenek, figyelmet kapjanak a kezdeti fázisban lévő ígéretes ötletek, projektek, a már elindult, kutatásintenzív vállalkozások számára pedig ellenőrzött minőségű kutatás-fejlesztési és innovációs (kfi) szolgáltatásokat szükséges biztosítani” – indokolta a Go!nno program elindítását dr. Deák Csaba, a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) stratégiai elnökhelyettese.

Emlékeztetett arra, hogy bár az összes kutatás-fejlesztési és innovációs kiadások kisebb hányadát adják, a kkv-k fejlesztik ki a legfontosabb tudományos-technológiai újdonságok nagyjából kétharmadát. Ezért a nyugati országokban már számos programmal segítik őket.

Ezzel a nemzetközi trenddel igyekeznek lépést tartani a közép-kelet-európai régió országai is. Magyarországon a kkv-k legfőbb kihívása, hogy a kezdeti szakaszban szinte teljesen magukra maradnak, emiatt az ígéretesnek tűnő kezdő vállalatok többsége nem tud eljutni a konkrét fejlesztések megindulásáig” – jegyezte meg Deák Csaba. Ezért a NIH elindította a stratégia innovatív vállalkozásokat érintő célkitűzéseinek gyakorlati megvalósítását, és a Go!nno díjmentesen hozzáférhető, elsősorban a fiatal vállalkozókat interaktív módon támogató szolgáltatását, mely a www.kaleidoszkop.nih.gov.hu weboldalon érhető el.

A Go!nno azoknak a hazai innovatív projektgazdáknak, az ötletüket megvalósítani kívánó fiatal menedzsereknek, valamint start-up vállalkozások vezetőinek nyújt segítséget, akiknek rendszerezett, átfogó információra, továbbá a cégük működését támogató innovációs szolgáltatásokra van szükségük. Ezek közül jelenleg a legnépszerűbb a mentori program, amelynek keretében eddig több mint 50 szakember jelentkezett, hogy ingyenes mentori támogatást nyújtson az ezt igénylő fiatal vállalkozók részére. Ehhez kapcsolódóan február elején szakmai workshopot tartanak, ahol személyes benyomások alapján találhat egymásra a mentor és a mentorálásra jelentkező.

Annak érdekében, hogy a Go!nno szolgáltatás elérje célközönségét, a NIH 2012 novemberében stratégiai partnerséget kötött a Fiatal Vállalkozók országos Szövetségével (FIVOSZ).

Közben pedig már a szolgáltatások további bővítését is tervezi: az új lehetőségek 2013 nyarától elsősorban a nemzetközi piacra jutásban segítik az arra törekvőhazai cégeket.

Go!nno szolgáltatások

NAPRAKÉSZ tudásanyag az innovatív cég alapításához és működtetéséhez
DÍJMENTES mentori segítségnyújtás a fiatal vállalkozóknak, kezdő vállalkozásoknak
FÓRUMOK a tapasztalat- és információcseréhez
NEMZETKÖZI és hazai legjobb gyakorlatok bemutatása
SAJÁT cég bemutatásának lehetősége
TÉRKÉPES kereső rendszer a hazai kfi-terület legfontosabb szereplőiről, szolgáltatóiról

Bővebb információ

Kaleidoszkóp rendszer

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.