Beadási határidő hosszabbítás a komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára (KHG) kiírt pályázatnál

A Kombinált Hitel Garanciával („KHG”) célja, hogy a nem "bankképes", de hitelképes KKV-k számára bank bevonásával a GOP és KMOP keretében vissza nem térítendő támogatást ÉS viszontgarantált hitelt nyújtson.

Pályázók köre

kettős könyvvitelt vezető jogi személyiségű /jogi személyiség nélküli gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, szövetkezetek, ha mikro- kis-és középvállalkozások, ha éves statisztikai állományi létszáma a legutolsó lezárt, teljes üzleti évben/hónapban min. egy fő volt. Módosított kerettel a pályázatok várható száma 2011-2013. évben: 26-400.

Támogatott tevékenység

a) Regionális beruházási támogatásként Eszközbeszerzés, Információs technológia fejlesztés és hozzá kapcsolódóan:
• Infrastrukturális és ingatlan beruházás (max.50%)
• gyártási licenc, gyártási know-how
b) Csekély összegű támogatásként Piacra jutás, vállalati HR fejlesztés minőség-, környezet- és egyéb rendszerek, szabványok bevezetése és tanúsíttatása; KKV-k részére tanácsadáshoz - Tanácsadás igénybevétele (5-5%)

Támogatás formája vissza nem térítendő és kedvezményes hitel.

Támogatás mértéke szerint a támogatás visszatérítendő és vissza nem térítendő (viszontgaranciával támogatott hitel). min. 10 M Ft, max. 150 M Ft, az összes elszámolható költség rögzítetten 35 %-a.

Kötelező vállalás: létszámtartás és a személyi jellegű ráfordítás 5 %-os vagy a támogatási összeg 5%-ával való növelése. A lezárt üzleti évvel nem rendelkező vállalkozások esetében legalább 3 új munkahely teremtése, és a projekt befejezési évét közvetlenül követő 2 évben az éves átlagos statisztikai létszáma nem csökkenhet 3 fő alá.

A pályázatot a hitelintézethez kell benyújtani, a támogatás feltétele a pozitív hitelbírálat
A beruházási célú támogatáshoz kapcsolható képzés: TÁMOP 2.1.3.
Kizáró okok: kiemelkedően jelentős kockázat
GOP: Mikrovállalkozások kizárólag a GOP Részletes Útmutató VIII/D, E és F mellékleteiben, kis- és középvállalkozások az Útmutató VIII/A, B és C mellékleteiben felsorolt településeken megvalósuló projekttel pályázhatnak.

Bővebb információ

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.