A kormány tovább egyszerűsíti az aláírási címpéldány és cégkivonat használatát - mondta el Rétvári Bence, a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára az MTI-nek. Tájékoztatása szerint 2013. február 1-jétől a közigazgatási hatósági eljárásokban az ügyfeleknek már nem kell képviseleti jogosultságuk igazolását szolgáló okiratot (aláírási címpéldányt), illetve cégkivonatukat a hatóságokhoz minden ügy indításakor külön-külön benyújtani, hanem ezen iratokat a hatóság elektronikus úton szerzi be.

Az egyszerűsítés következtében éves szinten mintegy 760 millió forint marad a vállalkozásoknál, a kormány ennyi illetékbevételről lemond. Az aláírási címpéldány és a cégkivonat-csatolási kötelezettség nagyjából egyező mértékben csökken, vagyis évente mintegy 152 ezerrel kevesebb kivonatot és ugyanennyivel kevesebb címpéldány kiállítását kell kérniük és benyújtaniuk ügyintézéshez a vállalkozásoknak - jegyezte meg az államtitkár.

Hozzátette: a kormány mostani döntésével 33 kormányrendeletet módosít, ami a tavasszal elfogadott törvényi változásokat követi, azok szabályait részletezi és ülteti át a gyakorlatba.

Forrás: MTI

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.