Számos könnyítést és új támogatást tervez a Kormány hamarosan bevezetni, mellyel jeletősen megkönnyíti a vállalkozások életét.  

A főbb változásokat és az új kivételes támogatási konstrukciók tervezetét regisztrált tagjaink már most elérhetik belső felületünkön.  Regisztrált tagunkká válhat minden Napi Pályázati Értesítő éves vagy éves kiemelt előfizetést megrendelő személy vagy cég/szervezet.   Napi Pályázati Értesítő szolgáltatásunk ismertetése itt.

A Kormány főbb, de itt nem teljeskörűen ismertetett intézkedéseinek összefoglalása alább olvasható, amelyről az Országgyűlés várhatóan 2012. szeptember hónapban dönt.


 
1. A 25 év alatti munkavállalók esetében felére csökken a munkáltatói járulék.

2. Az 55 év feletti munkavállalók esetében is felére csökken a munkáltatói járulék. Ebben a két esetben tehát 50%-os járulékcsökkentés valósul meg.

3. A szakképesítéssel nem rendelkező munkavállalók segítése: 25 és 54 éves életkor közötti munkavállalók esetében megfelezi a járulékot a kormány. Ez negyedmillió ember foglalkoztatását könnyíti meg. A FEOR 9-es csoportba tartozó munkavállalókra vonatkozik az új rendelkezés.

4. A tartósan munkanélküliek esetében a munkáltatói teher 100 %-os csökkentését tervezi a kormány az első két évben és a harmadik évtől a jelenlegi fele lesz a járulék mértéke.

5. A kisgyermekes édesanyák munkavállalásának megkönnyítése érdekében a gyesről és gyedről visszatérő munkavállalók után az első két évben nem kell járulékot fizetni, a harmadik évtől a jelenlegi felét.

6. A kisadózók adminisztrációjának csökkentése érdekében bevezetésre kerül a kisadózók tételes adózása. A 6 millió forint árbevételnél kisebb vállalkozások esetében az adófizetés egyszerű, választható módját vezetjük be. Ebben az esetben egyetlen adót kell fizetni, főállású vállalkozók esetében havi 50 ezer forintot, mellékállású vállalkozók esetében 25 ezer forintot. Az új adó kiváltja a társasági adót, a személyi jövedelemadót és a szociális hozzájárulási adót. A 6 millió forint alatti egyéni vállalkozók, betéti társaságok és közkereseti társaságok választhatják. A bt.-k és kkt.-k nem nyújtanak be beszámolót sem, csak bevételi és kiadási számláikat tartják nyilván.

7. A kisvállalatok szerepét és súlyát tovább növelné a kormány, ennek érdekében a kisvállalatok számára bevezeti a kisvállalatok adóját. Az új kisvállalati adó kiváltja a társasági adót, a személyi jövedelemadót, a szakképzési hozzájárulást, az osztalék után fizetendő egészségügyi hozzájárulást. Az adó alapja a nyereség és az vállalkozás által foglalkoztatottak bérköltségének összege. Az adó kulcsa 16% lesz, ez az új adó 300 ezer kisvállalkozást fog érinteni.

8. A kormány bevezeti a pénzforgalmi szemléletű általános forgalmi adózást. Az 500 ezer euró alatti árbevétellel működő vállalkozások csak akkor kötelesek befizetni az áfát, ha nekik azt már kifizették.

9. A számviteli szabályok könnyítésével segítünk a devizaárfolyamok miatt nehéz helyzetbe került vállalkozásokon. Olyan jogszabály módosításra van szükség, hogy 2012-2013-as években a vállalkozások tőkehelyzetének megítélésénél nem kell beszámítani a kedvezőtlen devizaárfolyam mozgás miatt bekövetkező tőkeveszteséget. Nem kell azonnal visszapótolniuk elvesztett tőkéjüket.

10. A növekedési csomag utolsó pontja a házipénztár rendszerre vonatkozó szabályok lazítása. Emlékeztetett arra, hogy a kormány tavaly jelentősen megemelte a házipénztári készpénz-záróállomány megengedett legmagasabb mértékét, de a szabályozás még így is jelentős adminisztrációt követel meg a vállalkozásoktól, ezért a korlátozásokat meg kell szüntetni.

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.