Megjelent az Új Széchenyi Terv szélessávú körzethálózati fejlesztések támogatására kiírt pályázata. Az összesen 20 milliárd forintos keretösszeggel meginduló pályázat a Magyarország teljes szélessávú lefedettségéhez szükséges, piaci hálózati fejlesztéseket ösztönzi.


Az Új Széchenyi Terv szélessávú körzethálózat-fejlesztési pályázata Magyarország azon térségeiben támogatja az infokommunikációs infrastruktúra létesítését, amelyekben a nagy sávszélességű szolgáltatások eléréséhez szükséges hálózati infrastruktúra üzleti alapon eddig nem épült ki. Jelenleg mintegy 16 ezer háztartás nem fér hozzá semmilyen alapszintű,  szélessávú internet-szolgáltatáshoz, 200 ezer háztartás számára pedig az alacsony helyi hálózati kapacitás miatt nem biztosítható a megfelelő sebességű szélessáv.


A digitális esélyegyenlőség alapfeltétele az állampolgárok és a vállalkozások hosszú távú versenyképességének, ezért az állam feladata, hogy fejlesztéspolitikai eszközökkel elősegítse az ennek megteremtéséhez szükséges infrastrukturális ellátottságot.


A körzethálózati infrastruktúra fejlesztése mind a piaci szereplők, mind a felhasználók érdeke, hiszen a legújabb infokommunikációs technológiákat egyre többen és egyre nagyobb sávszélességen veszik igénybe, és az így megnövekedett kapacitás-igény sok esetben szűk keresztmetszetek kialakulásához vezet.


A körzethálózat-fejlesztési pályázat hozzájárul ahhoz, hogy az európai digitális menetrendben foglalt célokhoz igazodva az ország teljes területén nagy sebességű szélessávú infrastruktúra épüljön ki 2013-ra. A pályázat révén közel 200 ezer háztartás, 15 ezer vállalkozás és kétezer közintézmény részesülhet a nagy sebességű, vezetékes szélessávú internettel járó gyakorlati előnyökből.


A kiírásra csak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nyilvántartásában szereplő, elektronikus hírközlési tevékenységet folytató vállalkozások pályázhatnak. A konstrukció keretében megvalósuló projektek támogatására összesen 20 milliárd forint áll rendelkezésre. A pályázattal elnyerhető, vissza nem térítendő támogatás összege minimum 10 millió, maximum 3 milliárd forint lehet. A pályázatok benyújtására 2012. május 14. és július 31. között van lehetőség.


A részletes pályázati kiírás ezen a linken érhető el.

 Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz



 

.