Cikksorozatunk célja, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a Közreműködő Szervezetek tapasztalatai és iránymutatásai alapján, a nyertes pályázattal rendelkező kedvezményezetteknek bemutassuk a projektek megvalósítása során felmerülő leggyakoribb problémákat.

Projekt menedzsment problémák


A projekt végrehajtását veszélyeztetheti, ha a projekt folyamataihoz kapcsolódó időigény nem megfelelően kerül felmérése és beépítésre a projekt ütemezésébe (pl. közbeszerzések, szerződésmódosítás, kifizetések időigénye).
A projekt zökkenőmentes előrehaladását, az információáramlást gátolhatja az is, ha gyakori a változás a kedvezményezett részéről a projektmenedzser személyében.

Kommunikációs problémák

Számos további problémát generálhat, ha a kedvezményezett a projekt megvalósítása során a bizonytalan pontokon nem veszi fel a kapcsolatot a közreműködő szervezettel, vagy nem reagál a megkeresésekre. A közreműködő szervezetek elérhetőek a honlapjukon megadott elérhetőségeken, illetve tájékoztató napokkal segítik a kedvezményezetteket annak érdekében, hogy a projektek szabályos végrehajtásához szükséges információk rendelkezésükre álljanak.

Forrás: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Pályázat keresés

Facebook közösségünk

Pályázati Hírek TV


IOS és Android alkalmazás

palyazatihirek mobilapp honlap 300x500

ANDROID: TÖLTSE LE ITT!

IOS (iPHONE, iPAD): TÖLTSE LE ITT!

Egyedülálló funkciók, azonnali értesítések

szechenyi 2020 logo allo 260x260

Partnereink

.  

topcegalapitas hu logo

 

 

  Cegkivonatmost logo  

1

 

Add a Startlaphoz 

.